© BERT DE DEKEN

Norovirus uitgebroken in ziekenhuis Turnhout

In het AZ campus Sint-Elisabeth in Turnhout is het norovirus uitgebroken. Er is onder meer een tijdelijke opnamestop en ingrepen worden uitgesteld. Dat is aan onze redactie bevestigd. Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat buikgriep veroorzaakt.

JaTi, GVN

“Om verdere verspreiding onder patiënten en medewerkers tegen te gaan werden reeds vorige week verschillende maatregelen genomen”, legt hoofdarts Frank Weekers uit. “Patiënten met symptomen van het norovirus op verpleegkundige afdelingen werden onmiddellijk geïsoleerd op één gang en aan de familie werd gevraagd het bezoek te beperken en direct na hun bezoek naar huis te gaan. Artsen en medewerkers moeten strikte hygiënische voorzorgsmaatregelen hanteren. Ondanks deze vergaande maatregelen is de toestand na het weekend niet verbeterd”, zegt Weekers, “waardoor het ziekenhuis vandaag heeft beslist om verdere maatregelen te nemen waaronder een tijdelijke opnamestop van 48 uur op campus Sint-Elisabeth, een uitbreiding van de quarantaine afdeling en strikte bezoekmaatregelen op die quarantaine afdeling.”

Alle geplande ingrepen en opnames op de getroffen campus Sint-Elisabeth worden uitgesteld, op campus Sint-Jozef verloopt alles normaal. De 100-diensten worden afgeleid naar andere ziekenhuizen in de regio. De dienst spoedgevallen op campus Sint-Elisabeth blijft open, maar indien patiënten zouden moeten gehospitaliseerd worden, worden ze doorverwezen naar andere ziekenhuizen of campus Sint-Jozef.

“Aan alle artsen en medewerkers wordt met nadruk gevraagd om hele strikte handhygiëne maatregelen toe te passen”, klinkt het nog. “De toestand wordt van nabij opgevolgd en geëvalueerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER