In Willebroek geldt nog tot midden december een avondklok.
Volledig scherm
In Willebroek geldt nog tot midden december een avondklok. © Marc Aerts

Zware kritiek op “compleet ongrondwettelijke” avondklok in Willebroek: “Dit is waar we zo voor gevreesd hadden”

Er komt zware kritiek op het samenscholingsverbod en de avondklok die door de burgemeester is ingevoerd in Willebroek. De avondklok geldt er niet in de strijd tegen het coronavirus, maar wel om de onveiligheid in de gemeente aan te pakken. Een compleet disproportionele maatregel die tegen de grondwet ingaat, reageren specialisten.

85 reacties

  • Otty Simonis

    3 jaar geleden
    Burgemeester heeft groot gelijk. Dat die mensen die kritiek hebben eerst maar eens zien waarover het gaat. Moesten zij in een situatie zitten met overlast ze zouden zo niet reageren.Trouwens is dat nu een moment om nog wat over zo iets te discussieren. Alle beetjes helpen he.
  • MYRTHE PASS

    3 jaar geleden
    @Sabine van Kerkhoven: Het is niet juist dat iedereen, die na middernacht nog de straat op wandelt gespuis is. Ik ben een avondmens, heb weinig slaap nodig en ga als 50 plusser graag nog een nachtwandeling maken. Ik hou van de rust die een nacht brengt, niet te vergelijken met de drukte en de geluiden van overdag.
  • Raoul Hoylaerts

    3 jaar geleden
    de leugen moet groot genoeg zijn om de waarheid te dekken,dan is alles oke.
  • Alex Wellens

    3 jaar geleden
    Ik nodig iedereen die commentaar heeft op het beleid uit eens 48u in Willebroek door te brengen en nee dan bedoel ik niet de jachthaven maar het centrum de oogjes zullen nogal opengaan!
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    het probleem van Willebroek is het feit dat de politici destijds zo dom geweest zijn om één politiezone te vormen met Mechelen. En elke gemeente in de regio weet onderhands dat in een samenwerking met Mechelen, Mechelen met de baten gaat lopen, en de lasten afgewend worden op de anderen