Voormalig Volksunie-boegbeeld Willy Kuijpers overleden na besmetting met corona

Voormalig politicus Willy Kuijpers is op 83-jarige leeftijd overleden. Kuijpers was een van de boegbeelden van de Volksunie. Hij was jarenlang burgemeester van Herent en zetelde in verschillende parlementen.

hsb, jvh
Bron: BELGA

Kuijpers overleed dinsdagnamiddag, nadat hij tien dagen geleden in het ziekenhuis belandde na een beenbreuk en daar besmet raakte met het coronavirus.

Kuijpers werd in 1970 actief in het Herentse gemeentebestuur, eerst voor Volksunie en later voor N-VA. Hij was schepen, en van 1995 tot 2012 ook burgemeester. Daarnaast was hij ook Kamerlid, Europees Parlementslid, senator en Vlaams Parlementslid. Hij nam pas vier jaar geleden afscheid uit de actieve politiek.

Het Herentse gemeentebestuur reageert geschokt. “We wisten dat Willy was opgenomen in het ziekenhuis en daar corona had opgelopen. We weten allemaal hoe kwetsbaar ouderen zijn in deze periode, maar zijn toch nog serieus verschoten”, zegt burgemeester Astrid Pollers. “Willy was hier al sinds de jaren 70 actief. Hij was door iedereen gekend, en verscheen overal. Zelfs na zijn afscheid van de actieve politiek bleef hij met ons allemaal contact houden en was hij op alle evenementen in de gemeente. Willy wàs Herent.”

De gemeente opent een digitaal rouwregister, en er wordt ook een rouwregister geopend dat ondertekend kan worden in gemeentehuis De Kouter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER