Ethiopiërs die het conflict zijn ontvlucht in hun land, komen aan in Soedan.
Volledig scherm
Ethiopiërs die het conflict zijn ontvlucht in hun land, komen aan in Soedan. © AFP

VN waarschuwt: “2021 zal nog erger worden dan 2020"

Dit jaar is er één om snel te vergeten, maar in 2021 zal het nog erger worden. Dat is het sombere toekomstbeeld dat de VN schetst. Overal ter wereld zet corona de voedselketens immers zwaar onder druk. “Als we niet het geld vinden dat nodig is om in enkele strategische regio’s te investeren, zal er honger en onrust uitbreken en het gevolg zal migratie zijn”, verklaart het Wereldvoedselprogramma van de VN dat dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede won.

27 reacties

  • Eddy Bae

    3 jaar geleden
    Overbevolking is de grootste milieu-ramp. Maar dat beseffen de groenen en correct links niet. Klimaat is voor deze partijen de nieuwe religie.
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Men verwacht dat de bevolking in Afrika tegen 2050 verdubbeld en in de volgende eeuw (2100) zal Afrika 80% van de wereldbevolking voortbrengen. Het grote probleem is in de eerste plaats een probleem van overbevolking en extreme bevolkingsgroei. Dan zie je beelden op tv van een jonge vrouw die niets te eten heeft met minstens 10 jonge kinderen. Een halve eeuw ontwikkelingshulp heeft het probleem niet vermindert maar juist verergerd owv de toenemende overbevolking. Geboortebeperking is onvermijdel
  • Maurice Verheyen

    3 jaar geleden
    Zou het niet verstandiger zijn om de oorzaken van de problemen op te lossen? Herbebossing en geboortebeperking. Dat is het enigste wat positieve vruchten zal geven. Als de rest is corruptie en fraude.
  • Francois De Coster

    3 jaar geleden
    VN volledig verkeerd bezig, je moet ze geen eten geven maar ze leren hoe ze zelf voor eten kunnen zorgen en de rest van het geld steek je in sterilisaties zowel bij vrouwen als mannen en een van meer dan x aantal kinderen te hebben.
  • Bob VERSCHUEREN

    3 jaar geleden
    Wij moeten dus meer geld geven aan landen waar men met  regelmaat van de klok elkaar het hoofd inslaat omwille van één of ander religieus verschil en waar het woord geboortebeperking totaal onbekend is. Maw wij blijven dan mee dit soort toestanden in stand te houden door dan maar voldoende 'zakken rijst en tenten' te geven (of ze massaal bij ons binnen te nemen).