In Willebroek was sinds zaterdag een avondklok van kracht.
Volledig scherm
In Willebroek was sinds zaterdag een avondklok van kracht. © Marc Aerts

Burgemeester Willebroek trekt avondklok weer in na stroom van kritiek

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van Willebroek trekt de omstreden avondklok in zijn gemeente weer in. Dat heeft hij aan Vlaams minister van Binnenlandse Bestuur Bart Somers (Open Vld) laten weten, bevestigt hij aan onze redactie. Op de avondklok, die er was gekomen tegen de overlast van jongeren, was een stroom van kritiek gekomen wegens een ongrondwettelijke inperking van de vrijheden. 

22 reacties

  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Bevers, nu valt ge mij toch tegen. Dat was nu eens een goede maatregel en dan trek je die in onder druk van nota bene Bart Somers? Als er nu iemand is waar je geen rekening moet mee houden, dan is het toch wel Bart Somers!
  • Guido Quinten

    3 jaar geleden
    En dat vooral omdat die burgemeester van nva signatuur is, hebben de criticasters ook een oplossing voor de rotzooi die daar op straat ligt?
  • eric meers

    3 jaar geleden
    Vraag mij af wie kritiek heeft op een avondklok , de mensen die 's morgens  uit hun bed moeten om te gaan werken lopen om 24 uur niet meer op straat , de café gangers die hoeven ook niet op straat te zijn want cafés zijn dicht dus wat blijft er over , de drugsdealers , hangjongeren  en criminelen
  • Eric Verlinden

    3 jaar geleden
    Eindelijk worden die cowboys van burgemeesters en provinciegouverneurs op hun overtredingen van de grondwet gewezen
  • frans van gompel

    3 jaar geleden
    Natuurlijk, dat crapuul moet vrij kunnen bewegen.Gewoon debutant.