©  BELGA

Westerlo heeft geen kind aan zwak Deinze, Van Eenoo scoort Olympisch doelpunt

In een eenrichtingswedstrijd nam Westerlo vlot de maat van een teleurstellend Deinze dat nauwelijks kansen afdwong en voor de rust al tegen een 2-0-achterstand - een Olympisch doelpunt van Van Eenoo en een goal van Vetokele - aankeek. In de tweede helft kwam de overwinning van de thuisploeg nooit in gevaar. Ciçek legde de 3-0-eindstand vast.

De grootste verrassing voor de aftrap van de laatste inhaalwedstrijd van Westerlo was de afwezigheid van sterkhouder Christian Brüls. In een laatste Covid-19-test bleek hij besmet te zijn. Maxime Biset was geschorst en Pietro Perdichizzi moest zijn plaats afstaan aan Fabien Antunes. Ook Matias Lloci en Kouya Mabea kregen een basisplaats. Voor Lloci was het de eerste keer dat hij aan de aftrap stond in eerste klasse B.

Westerlo liet er geen gras over groeien. Met een diepe bal stuurde Antunes Tuur Dierckx in de diepte. De linkerflankaanvaller stuitte op doelman Wiiliam Dutoit. Na een hoekschop van Kurt Abrahams kopte Igor Vetokele naast. Lukas Van Eenoo heeft dit seizoen een patent op mooie doelpunten. Halfweg de eerste helft draaide hij een hoekschop vanop rechts rechtstreeks binnen. Een Olympisch doelpunt!

Vier minuten later kon Abrahams zijn schot te weinig plaatsen. In de 31ste minuut waagde Van Eenoo opnieuw zijn kans bij een hoekschop vanop rechts. Dutoit bokste de bal aan de eerste paal weg. De thuisploeg verdubbelde dan toch de score: Atabey Ciçek verlengde een voorzet van Abrahams tot bij Vetokele en die tikte de bal al vallend in doel.

De eerste kans in de tweede helft was opnieuw voor de Kemphanen. Ciçek stak te weinig overtuiging in zijn poging. Doelman Dutoit greep attent in op een stuiterend schot van Abrahams. De 3-0 hing in de lucht en het was Ciçek die op aangeven van Abrahams de netten een derde keer liet trillen. Deinze dat zondag Seraing een 3-0-nederlaag aansmeerde kon geen vuist maken. Dankzij de derde overwinning van het seizoen beent Westerlo Deinze en Lommel bij in de stand. Het team van Bob Peeters heeft nu veertien punten.

©  BELGA

WESTERLO: Özer, Soumah, Biset, Perdichizzi, Dierckx, Keita, Brüls, Van Eenoo, Abrahams, Vetokele, Ciçek

DEINZE: Dutoit, De Looze, De Schutter, De Witte, Vansteenkiste, Challouk, Lecomte, Staelens, Schils, Dansoko, Mertens

VERVANGINGEN: 46’ Challouk door De Belder, 57’ De Witte door Blondelle, 72’ Mertens door Le Postollec, 75’ Ciçek door Gboho, 82’ Abrahams door Janssens , 89’ Dierckx door Remmer

DOELPUNTEN: 22’ Van Eenoo 1-0, 37’ Vetokele 2-0, 62’ Ciçek 3-0

GELE KAARTEN: 14’ Soumah, 72’ Staelens, 73’ Vansteenkiste