De koeltorens van de kerncentrale van Doel
Volledig scherm
PREMIUM
De koeltorens van de kerncentrale van Doel © © Bart Leye

Nu Engie investeringen stopzet: gaan we sluiting kerncentrales in onze energiefactuur voelen?

Nu uitbater Engie Electrabel door het stopzetten van investeringen er zelf de stekker uittrekt, lijkt een sluiting onze kerncentrales tegen 2025 onafwendbaar. Wat betekent dit voor onze stroomvoorziening? Hoe kunnen we het capaciteitsverlies compenseren? En welke impact zal de uitstap op onze elektriciteitsfactuur hebben?

87 reacties

  • Geert Teirlynck

    3 jaar geleden
    @  Patrick Van Laere: U liegt wat Dubai betreft.  De Emiraten hebben wél een kerncentrale, en eentje die fonkelnieuw is sinds 2018.  Daar zijn ze ze slimmer, en zijn ze gestart met plaatsen van kenrcentrales ipv sluiten.
  • Geert Teirlynck

    3 jaar geleden
    Natuurlijk zullen we ons blauw betalen aan elektriciteit met dank aan Groen!. Goedkope niet CO2 uitstotende kerncentrales sluiten, en iedereen doen betalen voor het plaatsen van volledig nieuwe gascentrales die CO2 uitbraken met tonnen is dé oplossing die de groenen ons aanbieden. Natuurlijk wordt alles stinkende CO2 duur in Vlaanderen
  • marcel vertongen

    3 jaar geleden
    Laat de kerncentrales. Het is goedkoop en het beste voor het leefmilieu. Geen schadelijke stoffen van gas - en kolencentrales.
  • Pascal Fransen

    3 jaar geleden
    Vladimir en Ralf groot gelijk, er tellen maar enkele zaken bij groen, kerncentrales sluiten, migratie kanalen zover mogelijk open zetten, en hun eigen postjes... Zijn we paars- groen onder Verhofstadt al vergeten, het komt terug en zal nog erger zijn. En dit is dan een regering van verliezers niet gekozen door het volk.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Kato De Cock, weinig ruimte voor windmolens? Er is nog meer dan ruimte genoeg: industrieparken, langs autowegen en kanalen, in havengebieden ... En op zee wil de Europese Commissie er 50 keer meer.