©  RR

Directeur Bond Zonder Naam overlijdt plots tijdens rondje joggen op Linkeroever

Op Linkeroever in Antwerpen overleed maandagavond plots Björn Caekelbergh (50). Hij was aan het joggen en zakte in elkaar. Caekelbergh was al 2,5 jaar directeur van Bond Zonder Naam. Zijn taken worden overgenomen door voorzitster Barbara Torfs. “Bjorn was mijn buddy in het leiden van onze organisatie. Dit is zeer heftig”, reageert ze.

Bond zonder Naam is een beweging die de maatschappij wat warmer probeert te maken, met tal van initiatieven. Vroeger was ze aanwezig in zowat elke huiskamer, met de maandelijkse spreuken of kalenders. Ze is actief vanuit Antwerpen (Sint-Jacobsmarkt), met een tiental vaste werknemers. 100.000 Vlamingen zijn lid van BZN en er zijn ook ontelbare vrijwilligers actief bijvoorbeeld in gevangenissen of in het werk rond kansarmoede of eenzaamheid. Net die vereniging werd deze week in het hart geraakt.

“Björn kwam uit het bankwezen. Hij heeft op topniveau meegedraaid bij Record Bank en zat daarvoor bij ING”, vertelt een aangeslagen Barbara Torfs, voorzitster van de beweging. “Hij zette heel bewust de stap naar ons en heeft loon ingeleverd. Hier was hij bezig een driejarenplan uit te werken om te vernieuwen, ons opnieuw op de kaart te zetten vanuit de noden die er nu zijn. Daaraan werkten we samen, Bjorn was mijn buddy. Het is heel heftig en pijnlijk om dit dan mee te maken.” Caekelbergh werkte tot voor kort in duo met Anniek Gavriilakis, die de organisatie nog maar pas verliet.

 ©  RR

“De voorbije dagen moesten we hier natuurlijk over communiceren. Er komen nu ook massaal veel reacties binnen op dit slechte nieuws. En we hebben beslist dat ik ad interim de taak van gedelegeerd bestuurder zal overnemen”, zegt Torfs.

Caekelbergh woonde in Antwerpen en was maandagavond een eindje gaan joggen met zijn zoon. Ter hoogte van de P+R-zone Linkeroever zakte hij rond 19u in elkaar. De zoon belde de hulpdiensten. De MUG probeerde hem nog te redden maar alle hulp kwam te laat.

“Wij wensen al wie hij liefhad en al wie hem graag zag zorgzame warmte en de nodige tijd”, meldt Bond Zonder Naam op zijn website. Daar staat ook een rouwregister.