ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

De vraag van 11 miljoen Belgen: wie eerst? “Het zou niet goed zijn dat we álle 65-plussers moeten inenten”

Wie eerst? Het is de vraag van 1 miljoen, of van 11 miljoen Belgen, zo u wil. Eén consensus is er: het zorgpersoneel staat op één. Maar hoort ook de poetshulp in een woonzorgcentrum daar bij? En wat met de horeca, een van de zwaarst getroffenen? Verdienen zij geen voorkeursbehandeling? Zelfs leeftijd is geen doorslaggevend criterium, vinden experts. De vaccindiscussie is losgebarsten. Medisch filosoof Ignaas Devisch (UGent) licht toe.

104 reacties

  • Joan Lute

    3 jaar geleden
    Mensen met een chronische ziekte, longschade of herroeping moeten als eerste aan bod komen gezien de impact van besmetting voor hen vaker fataal is . Tevens zou men dringend moeten beginnen met een registratie lijst een te maken waar reizigers hemels worden en aansprakelijkheid voor kosten ten laste van de reizende patiënt vallen aangezien hij of zij immers zelf vrij gekozen hebben alle veiligheidsmaatregelen naast zich neer te leggen. Je kan anderen niet voor hun wangedrag laten opdraaien
  • Paul Geeraerts

    3 jaar geleden
    Diegenen die zich niet aan de maatregelen houden, vooral dus jongeren die denken dat het bij hen toch niet erg is, kunnen dan ook nog wat wachten op een vaccin. Dus eerst zorgverleners en dan 60+ en zo verder.
  • Wimpie Degrootte

    3 jaar geleden
    Vaccineer eerst de mensen die nu al kerstplannen hebben en die de economie draaiende houden. Die wat nu liggen zeike dat iedereen zich aan regels moet houden en dit normaal vinden vaccineer je het best het laatst. Ellendig volk en dit allemaal voor 0,15 % van de Belgische bevolking dewelke overleden zijn. Er sterven duizende kinderen per jaar van de honger en daar doet niemand iets voor. Ze mogen enkel in Bangladesh voor een halve euro per werk kleding maken voor de westerlingen
  • Edmond Verschueren

    3 jaar geleden
    Zeker eerst de ouderen want die sterven er het meeste van volgens de statistieken.
  • Rachel Cousse

    3 jaar geleden
    Eerst de mensen die het meest contact hebben met anderen, mensen die werken, en zeker artsen, verplegend personeel, brandweer, politie en iedereen die met onderwijs te maken hebben ?