Olivier Deschacht (links) van Zulte Waregem, dat af te rekenen kreeg met een recordverlies. Rechts: Pro League-voorzitter Peter Croonen.
Volledig scherm
Olivier Deschacht (links) van Zulte Waregem, dat af te rekenen kreeg met een recordverlies. Rechts: Pro League-voorzitter Peter Croonen. © Belga/Photo News

Bloedrood slagveld: corona zuigt 275 miljoen euro uit Belgisch profvoetbal

Jupiler Pro LeagueDe coronacrisis is genadeloos voor het profvoetbal. Op zeven maanden tijd - van maart tot september - boekten ze 275 miljoen euro minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. En alsof het nog niet erg genoeg is: de voorbije maanden gaat het alleen maar slechter.

39 reacties

  • Frank Rolus

    3 jaar geleden
    Eigenlijk nog een geluk voor de andere clubs in 1A dat OH Leuven en Beerschot geen tv gelden krijgen die moeten het maar zien te rooien zobnder solidariteit noemt men dat onder de clubs 
  • Gerrit defreyne

    3 jaar geleden
    Sporters moeten belastingen en RSZ betalen zoals iedere burger. Als er moet worden ingeleverd zal dit door de atleten zelf moeten gebeuren. Lonen zoals ze nu worden uitbetaald zij ethisch niet meer verantwoord. Dus clubs stop met zagen en zoek de oplossing in de lonen van de spelers. Bij de belastingbetaler moet je zeker niet gaan halen. Dat de lonen de pan uit swingen is niet de schuld van de in dit geval veel te brave Vlaming.
  • dominique wullaert

    3 jaar geleden
    Dat heeft niks te maken met corona,clubs zitten al jaren met geldzorgen.en toch blijven ze jaar na jaar geld lenen om te blijven bestaan.
  • Monique Moens

    3 jaar geleden
    We gaan toch geen compassie hebben met de mensen in het voetbal? Zeker op het hoogste niveau??!!?? Er zijn wel andere"sukkelaars" die aandacht verdienen hoor.
  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Tsja het is niet essentieël, en ze betalen minder bijdragen, duidelijk dat er iets verkeerd is als je dan in totaal zo een verlies hebt.