©  rr

14-jarige fietsster gewond na aanrijding door vrachtwagen

Een 14-jarig meisje is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval met een vrachtwagen in het centrum van Antwerpen. Ze verkeerde niet in levensgevaar maar liep wel een klaplong op.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend op het kruispunt van de Frankrijklei en de Lange Leemstraat in het centrum van Antwerpen. “De 14-jarige fietsster kwam onder het voorwiel van de vrachtwagen terecht”, zegt de politiezone Antwerpen. Dat gebeurde toen de vrachtwagen vanop de Frankrijklei rechtsaf de Lange Leemstraat indraaide. Het meisje raakte bij de aanrijding zwaargewond maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. “In het Sint-Vincentiusziekenhuis werd vastgesteld dat ze een klaplong had opgelopen”, zegt de politie.

De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, zegt de politie. “Volgens een getuige was de chauffeur van de vrachtwagen tijdens het manoeuvre gestopt om verschillende fietsers (op het fietspad, red.) door te laten, maar twijfelde de jonge fietsster eerst en remde ze af, om dan toch te besluiten het kruispunt over te rijden.”

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER