Alweer ravage voor ‘brokkelviaduct’ van Gentbrugge: vier vrachtwagens op elkaar ingereden

 ©  fvv

De E17 in Destelbergen is donderdag nog maar eens afgesloten na een zwaar ongeval. Vier vrachtwagens botsten, een van de slachtoffers is in levensgevaar. De vernieuwing van het versleten viaduct van Gentbrugge eist een heel hoge tol: er gebeurden al bijna tweehonderd ongevallen op de autosnelwegen rondom de werf.

Simon Dekaezemaker

Omstreeks 9.15 uur kreeg de brandweer melding van het ongeval met vier vrachtwagens. “Twee bestuurders zaten gekneld en moesten bevrijd worden”, zegt woordvoerder Björn Bryon. “Bij het ongeval is er ook heel wat mazout vrijgekomen. Het zal dus even duren vooraleer onze diensten dat volledig kunnen opruimen.”

De werken aan het brokkelviaduct van Gentbrugge, waardoor er versmalde rijstroken zijn vanaf Destelbergen, zorgen voor ongeziene onveiligheid op de autosnelweg. Op een half jaar tijd zijn al 180 ongevallen geregistreerd en al minstens 25 mensen ernstig gewond geraakt.

Rond de werf zijn al ribbelstroken, extra signalisatie en tekstkarren geplaatst, maar niets lijkt te helpen. De ongevallen gebeuren meestal in de file die ontstaat voor de werfzone. Eind november loopt de eerste fase van de werken aan Gentbrugge af. Volgend jaar is de tweede helft aan de beurt.

LEES OOK. Ongeval met vier vrachtwagens op E17 in Destelbergen: twee geknelde chauffeurs bevrijd, opruimwerken aan de gang

 ©  fvv

 ©  fvv

 ©  fvv

 ©  fvv

 ©  fvv

 ©  fvv

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen