Maurits Vande Reyde (Open Vld)
Volledig scherm
Maurits Vande Reyde (Open Vld) © BELGA

Bol.com start met lokale Belgische website. Open Vld: “Kan gevaarlijk zijn voor Vlaamse retail”

Internetwinkel Bol.com start vandaag met Winkelindebuurt.bol.com, waarop alle Belgische verkopers worden verzameld. Dat zegt het bedrijf in een mail aan Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld).

21 reacties

  • Mia Vanmeerhaeghe

    3 jaar geleden
    Ons land heeft dan ook de trein voor e-commerce volledig gemist. Dat hebben de Nederlanders gezien en daar gretig gebruik van gemaakt, wat dit jaar pijnlijk duidelijk wordt. Zelfs de NL post slaagt er beter in de pakjes op tijd te leveren dan de eigen postdienst, want ook die wilden grofweg 10 a 15 jaar geleden niet meedoen en hielden hun prijzen voor pakjes jarenlang torenhoog in vergelijking met andere aanbieders. Dat ze hier zelf zo'n platform lanceren in plaats van aan de zijlijn te kijken.
  • Stef van Dijk

    3 jaar geleden
    Ik zie het gevaar niet, bol.com is steeds meer enkel een doorgeefluik. Wie lokaal wil kopen kan straks bij bol kiezen voor lokaal, wie het niet uit maakt krijgt gewoon keuze uit alles wat bol schuift, goedkopere aanbiedingen omdat Belgische handel gewoon duurder is
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Vrij om te kopen waar men wil en om de concurrentie volop te laten spelen is ook onderdeel van de vrije markteconomie. Maar dat hoofdstuk hebben ze nog niet gelezen bij de OVLD.
  • lieven de ly

    3 jaar geleden
    binnen 10 jaar zijn er alleen maar kijk en paswinkels en daarna kopen wij online dat is gewoon de toekomst. ondernemers pas u aan 
  • christian demeester

    3 jaar geleden
    Dan moeten ze maar even goedkoop als bol.com worden.Ik ga kopen waar het voor mij het beste past.