Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Nieuwe bottines voor alle Belgische militairen

Alle Belgische militairen krijgen vanaf april 2021 nieuwe bottines. De keuze is gevallen op een model van de Duitse schoenenfabrikant Meindl, kondigt het leger aan. 

4 reacties

  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Die bottines van de jaren 70 waren onverbeterbaar, en lange tijd erg geliefd bij jongeren, ze waren onverslijtbaar, waren mijn voeten niet gegroeid ik droeg ze nog, vaste voet, oersterk, dat vind je nergens meer. Maar wij kregen dan ook als militair (verplichte dienst) 75 belgische frank per dag dus nog geen 2 euro, en toch deden we onze plicht.
  • Peter Deroost

    3 jaar geleden
    Mijn bottines van 1987 zijn van superkwaliteit, onverwoestbaar, en onverslijtbaar. Inderdaad koude voeten in de winter en een paar wollen sokken nodig, maar wel perfect waterdicht
  • Jean Lazoore

    3 jaar geleden
    De bottines van de jaren 70 en 80 waren heel goed ,  buiten het feit dat je snel koud aan de voeten kreeg  in de winter maar daarvoor kon je wel heel goede kousen kopen. De nieuwe bottines die nu nog in gebruik zijn voldeden zeker niet, vooral niet op vlak van slijtage, hopelijk zijn de nieuwe beter !
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Ik gebruik mijn bottines ten tijde van mijn dienstplicht van een 30 tal jaar geleden nog altijd voor wandelingen en trektochten in de bergen. Die zitten nog altijd super, waterdicht,... en gaan hopelijk nog jaren mee.