Re-styling bij defensie: nieuwe bottines voor alle Belgische militairen

Alle Belgische militairen krijgen vanaf april 2021 nieuwe bottines. De keuze is gevallen op een model van de Duitse schoenenfabrikant Meindl, kondigt het leger aan.

Bron: BELGA

Vanaf april 2021 voorziet het leger de levering van nieuwe bottines voor alle militairen, actieve en reservisten. Er zijn twee verschillende modellen voorzien: het eerste beschikt over een gore tex-membraan en is daardoor extra bestand tegen alle weersomstandigheden, het tweede model is meer voorzien op warm en droog weer, preciseert Defensie op haar website.

Op dit moment heeft het leger bottines in twee verschillende kleuren in omloop: zwart en lichtbruin. Het nieuwe model wordt donkerbruin, een “grote gamechanger” volgens Defensie. “Het donkerbruine model kan gedragen worden tijdens missies in het bos of tijdens camouflage in de woestijn.” De marine krijgt wel nog de zwarte variant.

LEES OOK. Overbevraagd leger zal ‘nee’ moeten zeggen op vraag om hulp in coronacrisis

De schoenen zijn getest op slijtage en comfort, onder meer door middel van ruim 300.000 wandelcycli op een wandelsimulator. Die “tonen aan dat de zolen en het leer heel goed tegen slijtage bestand zijn en dat de bottine waterdicht blijft”, verzekert Defensie. “Het belang van goede schoenen op training of missie staat voorop. Een slecht geschoeide voet of een ongeschikte schoen is een onaangename gewaarwording. Een situatie die van invloed kan zijn op het vermogen van onze militairen om hun missie uit te voeren.” Het kostenplaatje van de bottines is niet bekendgemaakt. De eerste leveringen zijn gepland voor april 2021.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer