Dader Jonathann Daval werd tijdens een stille wake op 5 november 2017 getroost door de ouders van de vermoorde Alexia.
Volledig scherm
Dader Jonathann Daval werd tijdens een stille wake op 5 november 2017 getroost door de ouders van de vermoorde Alexia. © AFP

Ouders steunen zonder het zelf te beseffen moordenaar van hun dochter: “Hij heeft ons maandenlang in ons gezicht uitgelachen”

Samen gehuild, samen gegeten, samen op stap om even het hoofd leeg te kunnen maken: Isabelle en Jean-Pierre Fouillot stonden altijd paraat om de echtgenoot van hun vermoorde dochter Alexia te steunen. Drie maanden later bleek Jonathann Daval (36) echter zelf de dader te zijn. Op het proces in de Franse gemeente Vesoul hebben beide ouders benadrukt hoezeer ze zich verraden voelen door hun schoonzoon. “Hij heeft ons al die tijd in ons gezicht uitgelachen”, klonk het.

2 reacties

  • Carmen Van de casteele

    3 jaar geleden
    Weinig daders hebben spijt van hun daden. Zij voelen zich dikwijls slachtoffer, omdat ze betrapt worden en gestraft zijn. Wanneer ze kunnen aanspraak maken om vervroegde vrijlating te krijgen, kunnen ze nog een woordje van spijt uitdrukken met het oog op hun vrijlating, dit zou niet mogen kunnen. Maar ja, de wet voorziet dat de advocaat zijn boterham kan blijven verdienen!
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat een Rechtbank ook maar enige waarde hecht aan de Verklaringen van zulke daders , Ook zou er enkel straf vermindering of vervroegde vrijlating mogen geschonken worden als daders van zulke Feiten onmiddellijk alles toegeven van het moment dat ze inbeschuldiging gesteld worden ! Doen ze dat niet maar achteraf dan geen Recht op deze twee gunsten !? Sorry of het Spijt me zeggen heeft geen waarde uit de mond van Daders want ze liegen altijd om een zo laag mogelijke straf  !!