Direct naar artikelinhoud
Video

▶ Ook Premier De Croo kan niet alle Belgische ministers van Volksgezondheid opnoemen

Premier Alexander De Croo.Beeld BELGA

Dinsdag was viroloog Marc Van Ranst in een interview met de Nederlandse krant De Volkskrant hard voor de Belgische corona-aanpak. ‘Ons land telt acht ministers van Volksgezondheid. Ze kennen elkaar niet eens bij naam.” Gisterenavond nam Danira Boukhriss in haar talkshow ‘Vandaag’ de proef op de som. Kent premier De Croo de  acht ministers eigenlijk?

In het interview met De Volkskrant  nam viroloog Marc Van Ranst geen blad voor de mond. “Zodra een Belg een achterdeurtje ziet, stapt hij er doorheen”, klonk het onder meer, en dus ook “er zijn maar liefst acht ministers van Volksgezondheid, en ik weet heel zeker dat zij elkaar niet eens bij naam kennen.”

In de aflevering van ‘Vandaag’ gisterenavond nam presentatrice Danira Boukhriss de proef op de som door premier Alexander De Croo (Open Vld) met de uitspraak te confronteren. “Dat zou mij verwonderen. Het is misschien een boutade om zijn punt te maken”, klinkt het aanvankelijk. Maar wanneer Danira vraagt of de premier ze zelf allemaal bij naam kent, moet hij toch grif toegeven: “Nee, ik ken ze niet allemaal bij naam.” 

De premier gaf toe dat de verspreiding van de bevoegdheden een snelle een eensgezinde manier van aanpakken bemoeilijken.