Direct naar artikelinhoud
Politiek

Minister Wouter Beke (CD&V): ‘Ik heb over ontslag nagedacht’

Wouter Beke.Beeld Photo News

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de aanpak van de eerste golf van het coronavirus in de woonzorgcentra. ‘Ik heb allicht fouten gemaakt en zaken beter kunnen aanpakken. We hebben ons best gedaan, maar op een aantal vlakken misschien niet genoeg’, zei hij in De Afspraak op Canvas.

Beke gaf aan dat hij over ontslag heeft nagedacht en gesproken met zijn partijvoorzitter Joachim Coens en collega-minister Hilde Crevits. “Maar zij hebben mij aangemoedigd om verder te doen.”

Wel gaf Beke aan dat er ook op andere fronten fouten zijn gemaakt, bijvoorbeeld bij de federale stock van beschermingsmiddelen voor zorgkundigen. “Toen wij aansprak wilden maken op die stock, was die er niet. Achteraf kan je je dan afvragen of we niet vaker Vlaamse inspecteurs hadden moeten sturen om te kijken hoe het nu zat met die mondmaskers. Dat is niet gebeurd.”

Ook lost extra geld niet alles op volgens Beke. “Een van de paradoxen is dat geld alleen niet zal volstaan. Er zijn vandaag meer dan 1.000 vacatures in onze woonzorgcentra voor verpleeg- en zorgkundigen. Ze vinden ze gewoon niet.”

Twitter bericht wordt geladen...