Professor Herman Goossens
Volledig scherm
Professor Herman Goossens © VRT

Professor Goossens: “Kerstperiode kan enorme boost geven aan aantal besmettingen”

Bijna één op drie Belgen zegt toch plannen te maken om met een grotere groep kerst te vieren, zo bleek vandaag uit de Grote Coronastudie, op initiatief van de Universiteit Antwerpen. Gisteren drukte premier Alexander De Croo nochtans zijn vrees uit voor een ‘kerstmisgolf’. Professor Herman Goossens beklemtoonde vandaag in De Afspraak dat het aantal infecties een enorme boost kan krijgen als Kerstmis dit jaar niet in kleine kring gevierd wordt.

19 reacties

  • Dominique Hermys

    3 jaar geleden
    Ik hou me aan de regels, geef die vaccins maar aan degene die zich daar niet aan houden. Die zullen het meer dan nodig hebben. 
  • Joske Zeeuw

    3 jaar geleden
    Als er een massa toeristen vertrekt naar “groene” gebieden, zal het daar vrij snel rood zijn natuurlijk. Het idee “ik voel me daar veiliger” is om zichzelf iets wijs te maken. Of verhuis dan gewoon naar daar.
  • Fabrice Braccio

    3 jaar geleden
    Scholen, buitenlandse reizen en werken op plaatsen die niet aangepast zijn aan de nieuwe realiteit kan of wil men niet verbieden. Maar Kerst met tien mensen??? Nee dat gaat niet. Let wel ik ga Kerst binnen mijn gezin vieren van 3 personen vieren. Maar als ik zie dat er weer veel skiërs klaar staan om te vertrekken.... En ik geloof nooit dat die braaf gaan skiën van 8 tot 18 om dan alleen op hun kamertje te gaan zitten hoor.
  • guy raeymakers

    3 jaar geleden
    Doe dan  week gewone volledige lockdown eh met enkel essentiele verplaatsingen en controleer
  • boris paesen

    3 jaar geleden
    Voer tijdens de feestdagen gewoon een avondklok in vanaf 23u00 over heel het land. Dan kan men niet meer bij vrienden gaan vieren tenzij men er blijft slapen.
  1. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan