Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Studie: “Mannen zonder vast werk hebben meer kans om vroeger te sterven”

Mannen die geen vaste en stabiele job hebben, hebben meer kans op vroegtijdige sterfte. Dat heeft het doctoraatsonderzoek van Rebeka Balogh binnen de onderzoeksgroep Interface Demography aan de Vrije Universiteit Brussel aangetoond. De relatie tussen een onstabiel arbeidsstatuut en het gezondheidsrisico moeten volgens de onderzoekster meer in rekening gebracht worden door beleidsmakers.

4 reacties

  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Het is (begrijpelijk) frustrerend als je veranderd van werkgever: 1) Telkens de werkjes moet doen die het vaste personeel om niet wil doen (te vuil, ongezond, giftig...) 2) Telkens opnieuw aan het minimumloon moet beginnen alhoewel je een ervaren stielman/stielvrouw bent en een pak minder loon krijgt dat de jonge onervaren 'vaste' personeelsleden. 3) Beseffen dat deze 'job' weeral 'tijdelijk' is!
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    Flauwe kul natuurlijk ,wat als je in chemisch(petroleum) bedrijf of kerncentrale werkt , of met isotopen dagelijks en in shift ,transport zorg (corona) en de vele Seveso bedrijven aan de slag bent enz.enz.
  • Raul Marqués da silva

    3 jaar geleden
    Ben 55 jaar, al 9 maanden interim job, dus mijn dagen zijn geteld ? Moet ik dan nu gaan stoppen met werken om van mijn resterende levensjaren te genieten? 
  • pascal demarets

    3 jaar geleden
    Oorzaak en gevolg worden hier omgedraaid. Wellicht hebben deze mensen geen vast werk omdat ze sukkelen met hun gezondheid.