Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Basisverkeersregels goed gekend, recente wijzigingen minder

De basisregels in het verkeer zijn in Vlaanderen goed gekend, maar sommige recente regels of wijzigingen zijn dat veel minder. Dat blijkt uit De Grote Verkeersquiz, die de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) dit jaar voor de elfde keer organiseerde. Ongeveer 412.000 personen vulden de quiz volledig in. 

4 reacties

  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Juist en waarom denk je dat zo velen niet geslaagd worden voor het theoretisch examen, komt dus bepaalde partijen goed uit, het verkeerswetboek heeft ongeveer de dikte van een Bijbel, die dan nog continue veranderd, wie kan nog volgen ik als 70 jarige niet meer maar probeer mijn best te doen.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    vroeger (vorig millenium) wijzigde het verkeersreglement 1x per jaar en kregen allen bezitters van een auto (adres inschrijvingsbewijs) een mooi gedrukt boekje waarin alle wijzigingen duidelijk (tekst , tekeningen en foto's) werd uitgelegd. De laatste 20 jaar verandert het verkeersreglement om de haverklap, en vinden noch politici, noch Vias het nodig om de mensen deftig te informeren
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Ronny Cuypers  een goed idee maar ik vrees dat de opfriscursus  een zoveelste belasting wordt. 
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Vrijwillig blijven oefenen is prima. Veel beter zou zijn om het rijbewijs slechts voor tien jaar geldig te maken. Voor een verlenging moet dan verplicht een opfrissingsles gevolgd worden.