Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in de Kamer. Foto's midden en rechts: een politiepatrouille kreeg afgelopen weekend in Elsene te maken met geweld tijdens een arrestatie.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in de Kamer. Foto's midden en rechts: een politiepatrouille kreeg afgelopen weekend in Elsene te maken met geweld tijdens een arrestatie. © Belga - RV

"Burgerlijke partijstelling van minister Verlinden bij geweld tegen politie zal de zaken niet versnellen"

Als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich in elke zaak tegen de politie burgerlijke partij gaat stellen, dan zal dat er mogelijk voor zorgen dat veel zaken trager en ingewikkelder worden afgehandeld. Dat zei Frank Verbruggen, professor Strafrecht aan de KU Leuven, in De Ochtend.

24 reacties

  • Marc Geerinck

    3 jaar geleden
    Dat nadeel klopt, maar het héél grote voordeel is dat het parket niet sommige gewelddaden stoemelings (en zonder controle) kan seponeren!
  • Ben Strubbe

    3 jaar geleden
    Precies, die bedenking heb ik mezelf ook gemaakt. Een doekje voor het bloeden om te verbergen dat ook Open Vld niets aan de wetgeving zal willen veranderen. En dat voor een 'top'-advocaat. Het lijkt mij dat deze functie voor Annelies Verlinden een geschenk is voor bewezen diensten in het Arco-dossier. Alleen een hard repressief beleid, met desnoods een aparte onderzoeksrechter en snelrecht met effectieve straffen voor geweld tegen iedereen met een openbare functie, dus ook buschauffeurs, bv.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Voor de daders zal de rekening wel zwaarder uitvallen. Maar met de Belgische justitie die alleen voorwaardelijke straffen en straffen die niet moeten worden uitgezeten uitspreekt en boetes waar gezien de financiele situatie van de daders nooit maar één cent van betaald wordt. Waar de ouders nooit enige verantwoordelijkheid hebben voor de opvoeding zelfs niet voor minderjarigen dan kunnen die misdrijven ongestraft. Niet raar dat die kerels lachen met politie. Ze worden toch afgedekt door justie.
  • Marleen Sauvillers

    3 jaar geleden
    Gisteren dacht ik nog, er gaat dit keer iets veranderen. Maar helaas het is niet zo. Verlinden is toch advocaat. Dan denk je zij kan het weten. Waar zijn we toch mee bezig.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Het is een prachtige voorzet van de minister. En zie, de nodige reacties zijn er al. Doe zo verder mevrouw de minister. Ooit zal het lukken om justitie wakker te schudden en zelf met ideeën te laten komen.