Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van Gucht: “Tweede golf minder dodelijk dan de eerste”

De tweede golf van het coronavirus verloopt minder dodelijk dan de eerste. Dat heeft interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht gezegd op de persbriefing van gezondheidsinstituut Sciensano en het Crisiscentrum. Het Covid-sterftecijfer blijft in België wel bij de hoogste van Europa: “Enkel Tsjechië doet slechter”. Maar er is wel een dalende trend, wat niet overal het geval is. Van Gucht hoopt verder dat de stabilisatie van de besmettingscijfers “een tijdelijk fenomeen” is geweest.

4 reacties

  • Marc Vinck

    3 jaar geleden
    Men hoopte op slechts 5000 doden tijdens 2de golf. (prognose van de virologen enkele weken geleden)Men zit er al over en er zullen nog meer overlijdens komen. We are top of Europe en in verhouding met de inwoners ook één van de leiders
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    En de derde golf zal ook wat minder erg zijn dan de tweede zeker want er blijft dan minder prooi over voor het virus ? Als het niet muteert in een resistentere vorm. Alle gemakkelijke prooien zijn al dood. Wat blijft er over ? Of eerder WIE blijft er over ?
  • George Verbeek

    3 jaar geleden
    Procentueel minder doden betekent tergelijkertijd meer overlevenden, meer gehandicapten als gevolg van Covid. Het is niet dat de overlevers fris buitenwandelen uit de intensieve zorgen. Vaak komen ze dit nooit meer volledig te boven en hebben ze blijvende beperkingen. Het aantal opnames, die tonen de ernst vande epidemie, niet het aantal doden.
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    In de eerste golf zijn de zwaksten,vooral ouderen, er reeds tussenuit gevallen.Logisch dat er nu minder doden zijn maar nog steeds te veel door het egoisme van een deel onder ons en onze onvolprezen leiders.