Politie verspreidt camerabeelden van jogger die hondje doodstak: al meerdere tips ontvangen

De verdachte is op camerabeelden uit de buurt te zien. ©  rr

In het onderzoek naar een jogger die zaterdag een hondje doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, heeft de lokale politie enkele tips ontvangen na het verspreiden van camerabeelden van de verdachte. Het onderzoek loopt, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

wle
Bron: BELGA

De feiten gebeurden zaterdagavond in de Donkerputstraat in Waasmunster. Twee wandelaars waren op pad met hondje Dribbel, toen ze een jogger kruisten. Het hondje, een jack russell, liep even mee met de jogger. De man haalde echter een scherp voorwerp boven, stak het dier neer en liep daarna verder. De hond overleed ter plaatse.

De lokale politiezone Hamme/Waasmunster verspreidde donderdag via Facebook camerabeelden van de mogelijke verdachte. De jogger werd gefilmd in de omgeving door een bewakingscamera aan een huis in de Neerstraat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het bericht leverde enkele tips op en die worden nu onderzocht. Het proces-verbaal werd overgemaakt aan het parket Oost-Vlaanderen en de politie volgt de zaak op.