Robert Van Oirbeek
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Van Oirbeek © BELGAIMAGE

PORTRET. Topgangster Petit Robert (65) overleden: de ‘vriendelijke’ bankovervaller en ontsnappingskoning die gratie kreeg van de koning

Matthias Schoenaerts speelde in de film ‘Le Fidèle’ een rol die gebaseerd was op zijn levensverhaal. De politie geeft toe stiekem altijd respect voor hem te hebben gehad. En zelfs koning Albert was zo’n fan van hem dat hij hem gratie verleende. Bankovervaller ‘Petit’ Robert Vanoirbeek is overleden aan kanker. Hij werd 65. In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw was hij een van de meest gezochte gangsters van heel Europa, en deed hij het af en toe lijken alsof de Belgische gevangenissen opendeurdagen hielden, zo vaak ging hij op de loop. Zes keer ontsnapte hij, en daarmee is hij samen met Murat Kaplan dé absolute ontsnappingskoning van ons land.

7 reacties

  • Titine d' Oléron

    3 jaar geleden
    Dit is het nieuwe normaal, adoratie van criminelen. Eén woord, schandalig.
  • erik ramaekers

    3 jaar geleden
    RIP Petit Robert
  • Filiep Lapeire

    3 jaar geleden
    Ik doe geen overvallen en vergoot ook geen bloed terwijl ik ook deze leeftijd ben, ontsnappen uit de gevangenis deed ik ook niet want ik bleef erbuiten.  
  • Jean-Paul Peelos

    3 jaar geleden
    Ik hen hem beroepshalve gekend. Hij was een gangster met een erecode waar hij zich aan hield. Anders dan de holle vaten en geweldenaars van heden.
  • Christian Deckers

    3 jaar geleden
    Ik zou ze niet graag allemaal de bak indraaien die méér gepikt hebben dan v oirbeek, op kap van een ganse gemeenschap en met pakkans nul omdat ze boven de wet staan. Lees: zichzelf boven de wet hebben geplaatst.