Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Elia: “Elektrische wagens zijn in feite batterijen op wielen” en kunnen als thuisbatterij functioneren

Elektrische voertuigen zullen een belangrijke rol spelen om meer hernieuwbare energie in ons stroomnet te integreren. Dat is de overtuiging van hoogspanningsbeheerder Elia. Het elektrisch wagenpark kan als een grote batterij functioneren.

18 reacties

  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Alles, de frank is eindelijk gevallen, in Nederland weten ze dat al jaren, daar heeft TenneT al lang contracten met eigenaars van EV. EV zijn niet het probleem, maar een deel van de oplossing. Bezitters van zonnepanelen (inmiddels > 500.000 in België) kunnen niet alleen gratis tanken, ze zullen via de slimme meter niet moeten betalen voor de kW doe ze op het net steken, maar er aan verdienen.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Of te wel rij je met je batterij of te wel gebruik je de e-wagen als thuisbatterij. Maar de twee te gelijkertijd, dat gaat er bij mij niet in! Het groene verhaal met hier een %, daar een %, ginder een % en elders nog wat percenten om uiteindelijk op 100 % voldoende hernieuwbare energie te komen... dat komt nooit goed. Vandaar de slimme meter al, extra betalen op piekmomenten, isoleren, zuinige lampen enz... het komt nooit goed tenzij in de theoretische habla ! 
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Geert Jackers ,uw citaat " zonnepaneel bezitters zijn de asocialen ",wel strikt gezien heb je gelijk want laat nu net die met zonnepanelen zijn die het minst milieu bewust zijn en bakken stroom verbruiken ,lees verkwisten.Je gaat mij niet wijsmaken als je 565€ op jaarbasis aan stroomkosten met alle apparaten in een woning die je kan indenken het loont zonnepanelen te plaatsen.
  • Benny Raes

    3 jaar geleden
    Elia ik zal een beter voorstel doen, Geef iedere huisgezin een batterij. Overdag kunnen die opgeladen worden met zonnepaneelinstallaties en of met de energie die door windmolens wordt opgewekt. Dan wordt het net minder belast en is er geen sprake meer van piekmomen s'avonds want dat wordt opgevangen door die batterijen.. Maar dat zal teveel gevraagd zijn zeker, want dat brengt niks op voor jullie.En veel beter dan die mega batterijen die ze perse willen.
  • marc massin

    3 jaar geleden
    Waarom het ons toch moeilijk maken we hebben gelukkig toch kerncentrales met 0 co uitstoot. Maar o ja, die gaan dicht.