Zuhal Demir. ©  Photo News

Zuhal Demir opgelucht na arrestatie van 24-jarige Genkenaar die dreigmail stuurde

Genk -

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) reageert opgelucht op het nieuws dat de man die haar een dreigmail stuurde, gearresteerd is. De 24-jarige Genkenaar bekent de bedreiging en beseft dat hij in de fout is gegaan.

De bedreigingen in het Turks belandden dinsdag in de mailbox van Zuhal Demir. Daarin beval de verzender de minister om te zwijgen anders zou ze verkracht worden. Mogelijk reageerde de man hiermee op recente uitlatingen van Demir over de Turkse staatsmoskeeën: “Staatsinmenging wordt verboden. We breken met de lange arm van Erdogan, die hier via de Turkse staatsmoskeeën nog invloed had”,zo zei Demir toen.

LEES OOK. Zuhal Demir krijgt politiebewaking na dreigmail: “Zwijgen of je wordt verkracht”

Snelrecht

De dreigmail werd onmiddellijk ernstig genomen en de minister kreeg politiebewaking. Het onderzoek leidde donderdag al tot een verdachte: een 24-jarige Genkenaar. De Federale Gerechtelijke Politie Limburg heeft de man opgepakt en verhoord. De Genkenaar ging ook over tot bekentenissen. Hij gaf aan tot het besef te zijn gekomen dat hij in de fout was gegaan en bood zijn verontschuldigingen aan. Door de ernst van de feiten heeft het Parket Limburg beslist om de Genkenaar rechtstreeks te dagvaarden voor de correctionele rechtbank, via de snelrechtprocedure. De zaak wordt begin januari al ten gronde behandeld. De man riskeert een veroordeling voor schriftelijke bedreigingen en inbreuken op de wet inzake de elektronische telecommunicatie. Hierop staan gevangenisstraffen tot 2 jaar.

Opgelucht

“Ik ben opgelucht dat de dader gevat is”, reageerde Zuhal Demir vrijdag. “Ik laat nu de rechtbank haar werk doen. Ik stel me zeker burgerlijke partij.”

 lc/maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer