Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Waarom Republikeinse kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

Hoewel Trump zijn beweringen van verkiezingsfraude niet kan hardmaken, blijven zijn supporters zich achter hún president scharen. Ongeveer de helft van alle Republikeinen die werden ondervraagd in een poll van Reuters/Ipsos zeggen dat Trump de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is, en dat Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige fraude. Nochtans blijven de bewijzen voor het tegendeel zich opstapelen. Maar door een groeiend wantrouwen in de media en de democratische instellingen, houden de Trump-fans voet bij stuk. “Verontrustend”, zeggen experts.

21 reacties

  • Edmond Dillien

    3 jaar geleden
    De V.S. en zijn nieuw verkozen president gaan een moeilijke tijd tegemoet want zolang ze van leugens de waarheid proberen te maken in de vele nieuwszenders plukt er maar 1 de vruchten van en dat is Trump, hopelijk worden er na de aanstelling van Biden de nodige rechtszaken opgestart om aan't licht te brengen wat de 4 jaar van Trump als president hem werkelijk hebben opgebracht.
  • E. Rombaut

    3 jaar geleden
    Lenin zei ooit, het doet er niet toe wie er stemt, maar wel wie de stemmen telt.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Er zijn nu eenmaal mensen die zo naïef zijn dat ze alles geloven wat tegen hen gezegd wordt. Als Trump beweert dat de aarde plat is nemen ze dat ongetwijfeld ook onvoorwaardelijk voor waarheid aan. Voor een politicus die het niet zo nauw neemt met moraliteit en ethische principes, is dat soort kiezers natuurlijk een zegen.
  • Daan Roos

    3 jaar geleden
    Wie zei dat, zolang men ze kan manipuleren, zullen er verkiezingen zijn
  • Sabin Schoofs

    3 jaar geleden
    Zijn de Amerikaanse Republikeinen zulke naivelingen om voor een clown te kiezen én te blijven kiezen?
  1. ANALYSE: Er is nog maar één manier om Trump te stoppen na monsterzege in Iowa
    PREMIUM
    86

    ANALYSE: Er is nog maar één manier om Trump te stoppen na monsterze­ge in Iowa

    Je hoort Donald Trump maar zelden over tegenstrevers zeggen dat het “slimme en capabele mensen” zijn. Dat hij dat na de eerste voorverkiezing in Iowa deed, is slecht nieuws voor al wie hoopt dat hij het pleit niet wint. Het betekent immers dat hij nu al niet meer bang is van zijn achtervolgers. En terecht. Zoals de zaken er nu voorstaan, kunnen Ron DeSantis en Nikki Haley hem niet meer bedreigen. Er is nog maar één manier om te ontsnappen aan de “nachtmerrie”, zoals Haley een herhaling van de tweestrijd tussen Trump en Biden omschrijft.
  2. Onze opinie. Er is een samenzwering tegen Trump. Ze heet: democratie
    PREMIUM

    Onze opinie. Er is een samenzwe­ring tegen Trump. Ze heet: democratie

    Eerbaar verliezen is waarschijnlijk het belangrijkste — en meest onderschatte — deel van een democratie. Je mag elkaar tijdens een debat verbaal KO slaan, je mag tijdens een campagne de smerigste details over een tegenkandidaat naar boven halen, maar wanneer de kiezer gesproken heeft, legt degene met de minste stemmen zich bij dat resultaat neer. Het zijn de overwinningsspeeches die het meest prominent de geschiedenisboeken ingaan, maar misschien herken je de grootste politici net in de toespraak die ze houden bij een nederlaag. De belangrijkste vraag bij Donald Trump is of hij dat laatste woord überhaupt wel over de lippen krijgt.