De Costa Blanca is de meest geliefde locatie onder Belgen volgens Marleen De Vijt van Azull, een toonaangevende Belgische speler in de markt van Spaans vastgoed.
Volledig scherm
PREMIUM
De Costa Blanca is de meest geliefde locatie onder Belgen volgens Marleen De Vijt van Azull, een toonaangevende Belgische speler in de markt van Spaans vastgoed. © Shutterstock

Nog elke dag kopen acht Belgen ‘una casa’: corona kan droom van eigen huis in Spanje niet breken

Corona slaat veel dromen stuk, maar niet die van een eigen stekje in het buitenland. Bijna 2.300 Belgen kochten dit jaar al een Spaanse casa. Niet per se als investering, wel om er zelf en met de familie plezier aan te beleven.

13 reacties

  • Willy Scholaart

    3 jaar geleden
    Joske er is een groot verschil van huizen van meer dan 40 jaar oud en huizen van pakweg 15  jaar oud, natuurlijk zijn die laatste dan ook niet goedkoop, maar toch nog een groot stuk goedkoper dan in België, en wegen de kosten voor aankoop nog altijd niet op tegenover het prijsverschil met België, ik ben nu een groot jaar eigenaar van een villa en ook resident en dus ook EIGENAAR raf.
  • Jones Torreira

    3 jaar geleden
    Ik had er een huis gekocht aan 1.3 miljoen euro in 2016 en heb deze in januari van dit jaar verlocht voor 1.63 miljoen euro. Nu met corona zijn de prijzen gekelderd en in heb lekker winst gemaakt
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Denk dat er veel die een eigendom in Spanje bezitten niet de "zeer" kleine lettertjes hebben gelezen aangaande aankopen in Spanje.In principe is het nooit je eigendom(tenzij je daar effectief woont),moest er om een of andere reden een deftige crisis,oorlog of dergerlijke uitbreken  wordt  Spanje eigenaar van alle vastgoed die als vakantiewoning wordt gebruikt.
  • d bogae

    3 jaar geleden
    Het is gewoonweg goedkoper leven in het buitenland, en dan bedoel ik elk buitenland. Als toemaatje krijg je er de zon bovenop, en een minder uitgeperste bevolking, dus minder verzuurde mensen. Sayonara Belgie.
  • Dominique Hermys

    3 jaar geleden
    Mijn grote droom was om in Tenerife te gaan wonen en nooit meer terug te komen. Was die corona er niet geweest in maart was ik al misschien weggeweest. Ginder is het zoveel beter dan hier.