Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V): “In Irak denken ze al dat ik iedereen ga deporteren”

Sammy Mahdi is de zoon van een Iraakse vluchteling, maar dat houdt de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie niet tegen om straks op ontradingsmissie te trekken naar het land van zijn vader. Een land dat de 32-jarige CD&V'er nog nooit zag. "Ik hoop dat ik ook bij mijn grootvader kan gaan. Hij wil al 20 jaar België niet meer bezoeken omdat hij denkt dat hij gaat sterven. Maar hij leeft nog altijd!"

8 reacties

  • Tobias Renders

    3 jaar geleden
    Zijn beleid is het omgekeerde van wat alle mensen in België willen. Hoe is het mogelijk?
  • Robert Van Garderen

    3 jaar geleden
    Voor Sammy nog eens uitgelegd: miigranten zijn mensen die komen werken en een nieuw leven opbouwen in België. Ben ik zelf eentje van.Vluchtelingen zijn mensen die uit een rampgebied worden opgevangen en meestal terugkeren als het opgebouwd of er weer vrede is. Asielzoekers zijn politieke vluchtelingen. Als gevolg daarvan zijn de meeste figuren in België economische vluchtelingen die dringend retour moeten.
  • Paul Geerts

    3 jaar geleden
    Hij krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel, maar de eerste signalen zijn niet goed. Een staatssecretaris die niet duidelijk het onderscheid maakt tussen echte asielzoekers en economische vluchtelingen, zit fundamenteel verkeerd met zijn aanpak.
  • Paul Jadel

    3 jaar geleden
    Vol enthousiasme als elke beginner, maar hij hoort bij een partij waar we al een en ander van gewoon zijn. Hopelijk kan hij zijn mooie plannen uitvoeren. Zijn grootste tegenstanders zullen echter al die actiegroepen zijn, die om eender welke reden naar de raad van staten stappen om uitwijzingen te dwarsbomen. 
  • Johan Verstraeten

    3 jaar geleden
    In het verleden hebben we nog maar 1 minister van asiel en migratie gehad die problemen bij naam durfde noemen en zijn beleid erop afstemde, en dat was Theo Francken. Benieuwd of Sammy Mahdi dit ook kan waarmaken. We geven hem een kans.