ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Afluisteren, post openen en stiekem plaatsen doorzoeken: Belgische inlichtingendiensten doen het steeds vaker

Nog nooit hebben de Belgische Staatsveiligheid en de militaire inlichtingendienst ADIV zoveel uitzonderlijke inlichtingenmethoden ingezet als vorig jaar. Dat staat in het Jaarverslag 2019 van toezichthouder Comité I, dat Knack en Le Soir konden inkijken. 

17 reacties

  • jos segers

    3 jaar geleden
    Dat wist ik nu eens niet. Bedankt voor de info...
  • christian demeester

    3 jaar geleden
    En dan? Moet kunnen.Elk rechtschapen mens heeft niets te verbergen in telefoongesprekken of post.Dat doen enkel criminelen.
  • niki peeters

    3 jaar geleden
    De mensen van de inlichtingendiensten zouden nog een pak meer beschikkingen in hun voordeel mogen krijgen wat mij betreft. Dit zijn de onderbetaalde helden achter de schermen die ons land, burgers en bedrijven veilig houden.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Elke de Vleeschouwer schreef: "Als u als onschuldig persoon verdacht wordt, mag u het tegendeel gaan bewijzen.." Deze bewering is totaal in strijd met de mensenrechtenverdragen  en met ons strafrecht. Het is de openbare aanklager die de schuld van dee aangeklaagde moet bewijzen en het is de rechter die de aanklacht al dan niet bewezen acht. En de inlichtingendiensten zijn echt niet geïnteresseerd in de kleur van ieders ondergoed maar in staatsondermijnende activiteiten.
  • Paul Hendriks

    3 jaar geleden
    Opmerkelijk dat we enkel de cijfers van de staatsveiligheid en de militaire inlichtingen diensten krijgen, de cijfers van telefoontaps van de federale politiediensten zijn vele malen groter .