Archiefbeeld, Forever Marilyn van maker Seward Johnson.
Volledig scherm
Archiefbeeld, Forever Marilyn van maker Seward Johnson. © AP

Heisa om ‘seksistisch’ beeld van Marilyn Monroe

In de Californische plaats Palm Springs is heisa over de terugkeer van een 8 meter hoog beeld van Marilyn Monroe, dat de legendarische filmster toont met hoog opwaaiende rokken. Tegenstanders vinden het beeld seksistisch, meldt The Art News Paper.

18 reacties

  • Marc Janssens

    3 jaar geleden
    Maar ze is juist wereldberoemd geraakt door die iconische scène en niet vanwege haar acteer prestaties... dat ze met JFK en alle machtige mannen in bed dook zal ook wel geholpen hebben. #metoo yeah right
  • Linda Plop

    3 jaar geleden
    Echt?! Ik denk dat er wel andere dingen passeren of gebeuren dat niet kunnen, maar niet overdrijven hé,weet je, anders moet je haar misschien volledig bedekken van kop tot teen..belachelijk gewoon. Triestige wereld aan het worden. Waar gaat dit eens eindigen die onzin.
  • Geert Vande Walle

    3 jaar geleden
    Die meer dan honderdduizend scholieren zullen wel al eens eerder een echt achterste gezien hebben .
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Misschien ook direct alle schilderijen en beelden, waar ook maar een spoor van naaktheid te zien is, uit het kunstmuseum van di directeur verwijderen. Iemand van die 100000 scholieren, die dat museum jaarlijks bezoeken, zou er aanstoot aan kunnen nemen.
  • Bart Lauwers

    3 jaar geleden
    Een oplossing is misschien alle kunst verbannen en alle mensen in een opgeblazen vuilzak rond te laten lopen , met allemaal hetzelfde kapsel . Zo voorkomt men ongelijkheid , racisme en seksisme want elkeen is gelijk dan ... #iederzijngedacht