EPA
Volledig scherm
© EPA

Terwijl wij net taskforce hebben opgericht: zo ver staan onze buurlanden al in hun voorbereiding van vaccinaties

Terwijl ons land net een nieuwe taskforce heeft opgericht die onze vaccinatiestrategie moet uitwerken, lijken onze buurlanden al een stuk verder te staan in hun voorbereidingen om hun bevolking in te enten tegen het coronavirus. Een overzicht.

87 reacties

  • Marcel Bontinck

    3 jaar geleden
    Ik raak nog niet aan spuit tegen de griep,nergens te krijgen en dan gaan ze alle belgen vaccineren,laat me niet lachen.
  • Edmond Dillien

    3 jaar geleden
    Traditie getrouw zijn de politici dat strategische" ietsje te laat" weer ver voorbij, maar eerlijk is eerlijk, van den Broucke is zijn best aan't doen om de achterstand die er gekomen is tijdens onze tijdelijke regeringen in te lopen, dus nog niet direct op de pianist schieten is hier de boodschap denk ik.
  • Jos Vercammen

    3 jaar geleden
    Aan die vinden dat het gemakkelijk is om zo'n vaccinatiecampagne te organiseren, zou ik zeggen: "begin eraan mensen!" Hoe er echter wel rekening me dat het vaccin er nog niet is en je er hoogstwaarschijnlijk niet voldoende zal krijgen, om meteen elke burger in dit land in te enten. Vergeet ook niet dat je voldoende personeel moet hebben om binnen een korte tijdspanne zo'n 11,5 miljoen prikjes te zetten. Ook het medisch afval dat daaraan te pas moet netjes opgeruimd worden.
  • paul clement

    3 jaar geleden
    spanje gaat in januari campagne voeren om te beginnen  met vaccins 47 miljoen. Hier in Belgie gaan ze er 9 maanden over doen.  Wanneer is er een doelkrachtige regering in belgie. Aan  hangpoppen komen we niet vooruit.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    het warme water keer op keer opnieuw uitvinden daarin is vivaldi op z'n best. Waarom moet men een strategie bedenken? men heeft toch het(de) draaiboek(en) van de Mexicaanse griep. Daarnaast, als de buren reeds zoveel verder staan, dan kan men toch grotendeels hun plan gebruiken.