Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini
De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
De patissier toont in het begin van de video zijn ontzettend smeuïge versie van chocopasta, waardoor het water ons in de mond loopt. Zelf beschrijft hij het recept als ‘een lichtjes gekarameliseerde pasta om te smeren met sublieme dingen in’. Dat willen wij wel eens proeven. Charlotte was zo lief om het recept te delen met haar 78.000 volgers en nu delen wij het hier met jou.
(Lees verder onder de foto).
Ingrediënten
- 100 gram hazelnoten
- 150 gram suiker
- 40 gram boter
- 10 gram cacaopoeder
- 1 ei
- 3 centiliter warm water
- 3 gram grof zeezout (Marcolini gebruikt voor dit recept het merk Maldon)
Bereidingswijze
Leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze een kwartier in de oven op 160 graden. Laat de noten afkoelen en pel ze door ze in een handdoek tegen elkaar aan te wrijven.
Karameliseer de 150 gram suiker in een pot op het vuur. Voeg de hazelnoten toe en roer enkele seconden. Strooi uit op een vel bakpapier, leg er nog een vel bakpapier op en druk het geheel plat. Laat afkoelen.
Breek de hazelnoten en de karamel en doe ze in de blender. Mix tot je praliné krijgt, voeg de boter toe en mix opnieuw. Voeg vervolgens het ei en de cacaopoeder toe en mix het geheel opnieuw. Voeg het warme water toe en mix tot de hazelnootpasta klaar is. Strooi als laatste stap het grof zeezout in de pasta.
De zelfgemaakte pasta bewaart het best in een glazen pot en blijft twee tot drie weken goed in de frigo.
Smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
Voor een optimaal rendement van je zonnepanelen, is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Maar hoe vaak moet je je zonnepanelen reinigen? Welke producten gebruik je daarvoor? En kan je dit zelf doen? Deze tips van bouwsite Livios helpen je op weg. -
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
Jobat
Hoeveel euro gaat er van je loon, indien je rijdt met een bedrijfswagen? “Er bestaat geen echt plafond op het VAA”
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer