Hondje Dribbel
Volledig scherm
Hondje Dribbel © Kristof Pieters

Jogger die hondje Dribbel doodstak in Waasmunster is opgepakt na verspreiding van camerabeelden

In het onderzoek naar een jogger die vorige week zaterdag hondje Dribbel doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, is de dader opgepakt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen, nadat camerabeelden van de verdachte werden verspreid. Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren. Hij bekende de feiten.

98 reacties

  • Jef Karo

    3 jaar geleden
    Heel erg voor het hondje, maar... in de eerste plaats zegt het politiereglement van Waasmunster dat honden altijd aan de leiband moeten op openbare plaatsen (artikel 34, politiereglement juni 2014). Dan was dit nooit gebeurd. Mijn vrouw is ook zo eens gebeten door een hond "die nooit bijt", en "het was de eerste keer dat dat gebeurde".
  • Put Peter

    3 jaar geleden
    Honden moeten aan de leiband dat is de wet. Dus het baasje is zelf verantwoordelijk voor de dood van zijn hondje.
  • hugo van der speeten

    3 jaar geleden
    Voor sommigen is tegenwoordig een hond meer waard dan een mens , de wereld ziet er nu heel anders uit dan pakweg 30 jaar geleden.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    3 jaar geleden
    Een hond moet aangelijnd zijn punt, maar om die reden een hondje dood steken dat is erover.Ik hoop dat die man gestraft wordt en op zijn minst die hond terug betaald aan de eigenaar wantdat ziet er mij een hondje uit gekocht bij een fokker waarvoor geld is neergeteld, het zou niet meerdan gerechtvaardigd zijn. De dader heeft geen enkel punt door te zeggen dat de hond hem aanviel,het was geen rotweiler of herdershond he maar een klein hondje, een duw had volstaan om de hondlaten af te druipen
  • Julien Van Wonterghem

    3 jaar geleden
    Dat de dader gestraft wordt, terrecht. Maar ook correct: De eigenaar dient zijn beestjes aan de leiband te houden of hij moet ervoor zorgen dat zijn huisdier niet van het privédomein kan ontsnappen.