Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini
De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
De patissier toont in het begin van de video zijn ontzettend smeuïge versie van chocopasta, waardoor het water ons in de mond loopt. Zelf beschrijft hij het recept als ‘een lichtjes gekarameliseerde pasta om te smeren met sublieme dingen in’. Dat willen wij wel eens proeven. Charlotte was zo lief om het recept te delen met haar 78.000 volgers en nu delen wij het hier met jou.
(Lees verder onder de foto).
Ingrediënten
- 100 gram hazelnoten
- 150 gram suiker
- 40 gram boter
- 10 gram cacaopoeder
- 1 ei
- 3 centiliter warm water
- 3 gram grof zeezout (Marcolini gebruikt voor dit recept het merk Maldon)
Bereidingswijze
Leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze een kwartier in de oven op 160 graden. Laat de noten afkoelen en pel ze door ze in een handdoek tegen elkaar aan te wrijven.
Karameliseer de 150 gram suiker in een pot op het vuur. Voeg de hazelnoten toe en roer enkele seconden. Strooi uit op een vel bakpapier, leg er nog een vel bakpapier op en druk het geheel plat. Laat afkoelen.
Breek de hazelnoten en de karamel en doe ze in de blender. Mix tot je praliné krijgt, voeg de boter toe en mix opnieuw. Voeg vervolgens het ei en de cacaopoeder toe en mix het geheel opnieuw. Voeg het warme water toe en mix tot de hazelnootpasta klaar is. Strooi als laatste stap het grof zeezout in de pasta.
De zelfgemaakte pasta bewaart het best in een glazen pot en blijft twee tot drie weken goed in de frigo.
Smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
HLN Shop
Je auto wassen met de hogedrukreiniger: een slim idee?
Van modder en stof tot strooizout en zand: de afgelopen (natte) maanden heeft je auto opnieuw flink afgezien. Hij is dus dringend toe aan een grondige wasbeurt. Maar moet je daarvoor meteen naar de carwash, of volstaat het om je hogedrukreiniger uit de kast te halen voor een glanzende make-over? HLN Shop biedt proper advies in zeven stappen. -
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Spaargids.be
Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouwheidspremie niet mis
In hun strijd om nieuwe klanten te werven en onder druk van de markt, krikten de banken hun spaarrentes de laatste tijd weer regelmatig op. Resideert je spaargeld al enige tijd op dezelfde rekening, bestaat de kans dat je elders inmiddels een interessanter spaartarief hebt gespot. Is het dan slim om je centen meteen over te hevelen? Of zitten er addertjes onder het gras? Spaargids.be vertelt je wat je niet mag ontgaan. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
Voor een optimaal rendement van je zonnepanelen, is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Maar hoe vaak moet je je zonnepanelen reinigen? Welke producten gebruik je daarvoor? En kan je dit zelf doen? Deze tips van bouwsite Livios helpen je op weg. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer