Jogger die hondje doodstak in Waasmunster vrijgelaten onder voorwaarden

De 43-jarige jogger die bekende dat hij vorige week zaterdag een hondje doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, is vrijgelaten onder voorwaarden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen.

kma, loa
Bron: belga

De feiten gebeurden zaterdagavond in de Donkerputstraat in Waasmunster. Twee wandelaars waren op pad met hondje Dribbel, toen ze een jogger kruisten. Het hondje, een jack russell, liep even mee met de jogger. De man haalde echter een scherp voorwerp boven, stak het dier neer en liep daarna verder. De hond overleed ter plaatse.

De lokale politiezone Hamme/Waasmunster verspreidde donderdag via Facebook camerabeelden van de mogelijke verdachte. De jogger werd gefilmd in de omgeving door een bewakingscamera aan een huis in de Neerstraat. De verdachte werd geïdentificeerd, opgepakt en verhoord. Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren.

De man werd voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Dendermonde voor feiten van dierenmishandeling en voor een inbreuk op de wapenwetgeving. Het parket vroeg zijn aanhouding voor de inbreuk op de wapenwetgeving, omdat de man niet kon worden aangehouden voor dierenmishandeling op zich. De wet voorziet namelijk een mogelijkheid tot aanhouding door de onderzoeksrechter voor feiten die bestraft kunnen worden met een gevangenisstraf van één jaar of meer, wat voor dierenmishandeling niet het geval is, maar voor inbreuken op de wapenwetgeving wel.

De voorwaarden opgelegd door de onderzoeksrechter worden niet bekendgemaakt. Ook het motief van de verdachte is niet duidelijk. In het belang van het onderzoek worden geen verdere details gegeven, stelt het parket Oost-Vlaanderen.