Isabelle (links) en Marleen werden als kind te vondeling gelegd. De ene in New Delhi, de andere in Hasselt. "Je hebt geen bloedband nodig om mensen in je hart te sluiten", zeggen ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Isabelle (links) en Marleen werden als kind te vondeling gelegd. De ene in New Delhi, de andere in Hasselt. "Je hebt geen bloedband nodig om mensen in je hart te sluiten", zeggen ze. © Joel Hoylaerts/Photo News

Vlaamse vrouwen die als baby te vondeling werden gelegd, getuigen samen: “Ik heb mij altijd gevoeld als een vuilniszak die is buitengezet”

Als er een baby in de vondelingenschuif belandt, is dat altijd voorpaginanieuws, ook vandaag in onze krant. Marleen Van Minnebruggen (56) en Isabelle Hoebeke (42) doorbreken werden beiden als baby te vondeling gelegd. Ze hebben daar, na al die jaren, vrede mee. Maar het is wel een onlosmakelijk deel van hun leven. “Als we een vuilniszak in de berm zien, gaan we kijken of er geen baby in ligt”, zeggen ze in een uniek dubbelinterview.

3 reacties

  • Alex Wellens

    9 maanden geleden
    Waarschijnlijk een normale reactie, maar zou er gebeurd zijn als je niet als vondeling werd aangeboden? Ik ben zeker dat je nu een betere opvoeding met kans op succes zal gehad hebben!
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Ik heb begrip voor de pijn van deze dames, maar 'als een vuilzak' is dit niet he. Het is wat Rachel Cousse zegt, een vrouw doet niet zomaar afstand van haar pasgeboren kind. Oordeel nooit over een situatie als je ze niet kent. Er zijn ook wanhopige vrouwen die hun baby doden of ergens dumpen waar ze geen kans op overleven hebben.
  • Rachel Cousse

    3 jaar geleden
    Ik vind het triest voor alle kinderen die te vondeling worden gelegd, ze blijven zeer waarschijnlijk hun leven lang met een afgewezen gevoel zitten. Maar ik denk ook dat het voor die moeders erg zwaar moet zijn, dit doe je niet zomaar, de omstandigheden moeten dan zeer schrijnend zijn. De meeste van deze vrouwen geven hun kind een betere kans dan welke zij kunnen geven. Niemand kan daar over oordelen, het is alleen te hopen dat deze kinderen inderdaad beter terecht komen.