De gecrashte Tesla Model 3 in Corvallis, Oregon.
Volledig scherm
De gecrashte Tesla Model 3 in Corvallis, Oregon. © Corvallis Police Department

Brandende accu's van gecrashte Tesla vliegen slaapkamer binnen en belanden in ander huis zelfs op iemands schoot

Bij een opmerkelijk ongeval met een Tesla S in de Verenigde Staten zijn brandende accu-cellen van de gecrashte elektrische wagen honderden meters van de ongevalsplek weggeslingerd. Ze vlogen onder meer door een slaapkamerraam in één huis en landden in een ander huis op iemands schoot.

21 reacties

  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Bij een crash aan 160 km. per uur, vliegt van alles in het rond. Als het geen batterijen zijn, is het een motor van 250 kilo.
  • Geert Vaelen

    3 jaar geleden
    In zo'n batterijpack zitten precies allemaal AA-batterijtjes aaneen gekoppeld. Maak het maar mee, je zit gezellig tv te kijken en plots landt er een brandende batterij in je schoot. Dit is toch een probleem met de veiligheid me dunkt. Een crashke en de batterijen vliegen overal in het rond en laat zelfs huizen in de fik vliegen.
  • Johan Vroonen

    3 jaar geleden
    Dit ongeval toont aan hoe veilig elektrische auto's zijn. Voor mij alleszins geen gas, benzine of diesel meer, niet alleen qua veiligheid, onderhoudskosten of zuivere lucht maar vooral om de volgende grote krisis te beperken, nl klimaatopwarming!
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    In Li-ion en LiFePo zit geen lood, in de nieuwe Tesla batterijen geen kobalt.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Umnicore ?.Umnicore is dat niet verantwoordelijk  voor de hoge loodgehaltes bij kinderen aldaar( HLN 27.11.2020)?.Ach ja vroeger was 20microgram/deciliter bloed ,nu 10,ook met 10 is 10 microgram teveel. Niet alleen in Afrika waar kinderen de kobalt voor Musk zijn batterijen ontginnen en sterven ,zelfs in Belgie laat ie zijn stempel na,zeer milieuvriendelijk nietwaar.Nu kunnen 28 gezinnen plaats ruimen voor dit o zo milieu vriendelijk bedrijf(HLN26.11.2020).Geld is wat telt anders niks