Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © AP

De Croo waarschuwt voor te veel optimisme over coronavaccins: “Niet iedereen binnen de maand gevaccineerd”

Het leeuwendeel van de coronavaccins zullen we pas in het tweede en derde kwartaal van 2021 binnenkrijgen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zondag gezegd in ‘De Zevende Dag’. “Het is niet omdat de eerste vaccins er eind december zullen zijn, dat iedereen binnen de maand gevaccineerd zal zijn."

53 reacties

  • Hassan Oussehmine

    3 jaar geleden
    Die gasten zijn geen wiskundigen en dat zie je aan hun cijfers. Als men inderdaad de 2,3 miljoen kan vaccineren dan is het probleem van COVID normaal weg. Ik reken het eens uit voor Frank en companen. 2,3 + 2,5 die het al gehad hebben is 4,8 wat bijna 45% van de Belgen zijn en de meest kwetsbaren zitten er reeds bij. Als ze ons den nog in lockdown zetten dan is alles duidelijk, machtsmisbruik.
  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    Geef direct vaccins aan oudere. Dan is de druk van de zorg en alles is achter de rug. Want omdat de zorg het niet aan kan moeten wij ons opsluiten. Onder de 45 jaar zijn in België nog geen 100 mensen gestorven. En van de 15000 zijn er 12000 boven de 75 jaar. Dus daar zit de oorzaak van het probleem. En ook zij hebben heel hun leven gewerkt om goed en blij te genieten van hun oude dag. Niet opgesloten maar vrij.
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    Chapeau hoe De Croo en Van Den Broucke de situatie aan de koppige bevolking probeert duidelijk te maken .Zelfs op medewerking van de reporters van de zevende dag kunnen ze niet rekenen die proberen  onnodig  in vraag te stellen . 
  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    Ze hebben geleerd van het verleden, nu dekt de politiek zich reeds in vooraleer de vaccinaties er zijn om het geklungel te verbergen.
  • jozeg de boeck

    3 jaar geleden
    Zorg er dan voor dat het wel op een maand kan. Kunnen jullie nu niets te goei doen !