Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Aantal openstaande vacatures neemt weer toe, fors meer vraag naar tandheelkundigen

Nadat ze een ferme coronaklap gekregen hebben, krabbelen de openstaande vacatures stilaan weer overeind. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar staan er op ‘Indeed’ nog steeds 31 procent minder vacatures online, maar dat is toch al een hele verbetering met de situatie eind augustus. Toen waren er 42 procent minder vacatures beschikbaar.

2 reacties

  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    @J Torreira: ik ken je leeftijd of diploma niet, maar 2.000 netto is voor velen te hoog gegrepen. Werkgevers betalen weinig omdat ze zich dat kunnen permitteren. Kandidaten genoeg voor de meeste jobs. Daarom dat 45+ers ook vakkundig vantussen de stapel kandidaturen worden gefilterd. De theorie klinkt mooi, iedereen een werkbare en leefbare baan tot zijn 67ste, maar in de praktijk is het helaas een minder fraai verhaal. Je dop blijft niet hoog. Op een gegeven moment moet je plooien.
  • Jones Torreira

    3 jaar geleden
    Ik ben nu al 9 maand op zoek naar werk. Ik heb in die 9 maanden een 30 tal sollicitaties gehad en telkens was het aangeboden loon rond de 1500/1650€ netto en moest ik onbetaalde overuren presteren. Ik heb al deze aanbiedingen telkens geweigerd omdat ik van de staat evenveel krijg om niet te werken. Wilt dat zeggen dat de staat teveel betaald om te doppen? Neen. De bedrijven zijn te gierig en betalen veel te weinig. Ik ga niet werken voor minder dan 2000 net maar de bedrijven zijn vaak te koppig.