De man (L) die hondje Dribbel (R) doodstak, verdedigt zich via zijn advocate.
Volledig scherm
De man (L) die hondje Dribbel (R) doodstak, verdedigt zich via zijn advocate. © rv

Loper die hondje Dribbel doodstak verdedigt zich, baasje vindt reactie “misplaatst” en “onwaar”

De 43-jarige jogger uit Lokeren die afgelopen weekend werd opgepakt omdat hij hondje Dribbel doodstak, heeft via zijn advocate gereageerd. “De hond kwam niet kwispelend achter hem aan, maar dreigend”, zegt advocate Annelies Maes.

86 reacties

  • Nick van heester

    2 jaar geleden
    De hond kwispelde niet... Dus aggressief en dreigend was dat arm beestje absoluut niet want dan kwispelen honden ook. Als u eerste reactie na verlies van uw zelfbeheersing een mes pakken en uithalen is dan moete gij opgesloten worden. Iedere normale persoon zou stoppen met lopen en zien dat Da hondje veilig is. Wat doede gij BAM gewoon doodsteken met een mesje waarmee je ook plantjes doodsteekt
  • Jan De Vos

    3 jaar geleden
    Jack Russell achtervolgen hardlopers, fietsers, auto’s envoetgangers omdat ze de beweging zien en worden instinctief er naaraangetrokken om te jagen. Hij is gefokt om te jagen en in dingen te bijten datprobeert te vluchten. Het kan moeilijk zijn om dit instinct betrouwbaar teonderdrukken.
  • Gert Destoop

    3 jaar geleden
    Heeft die hond hem aangevallen? Heeft ie in zijn been gebeten? Ik draag ook altijd een klein mesje bij me om verpakkingen in de supermarkt open te snijden zodat ik er met mijn vingers niet aan hoef te raken in deze coronatijden. Maar me met een mes verdedigen tegen een hond? Nooit! Schoppen, roepen, ja, maar een hond doodsteken? Ik hoop dat die kerel behoorlijk gestraft wordt. (Hoewel - hier in België?)
  • eric reynebeau

    3 jaar geleden
    Heb in mijn leven al tienduizenden kilometer met de fiets gereden en al vele malen een hond achter mij gehad. Erger mij ook aan mensen die hun hond niet aanlijnen maar een welgemikte trap is meestal voldoende en heb dat ook al enkele malen moeten doen. Doodsteken is toch wel het laatste.
  • kris boon

    3 jaar geleden
    Het is veiliger voor iedereen (ook de hond ) als je hond aan de leiband blijft. De loper had het hondje niet moeten doodsteken dat is buiten proportie. Hij had ook niet moeten gaan lopen en zijn sporen wissen na zijn daad, maar in plaats daarvan was hij beter direct met zijn verhaal naar de politie gestapt. Als ik werd aangevallen door een hond zou ik dat zeker doen! Nu is het uit de hand gelopen, maar dat heeft hij enkel aan zichzelf te danken. Deze persoon bedreigen vind ik ook niet nodig.