Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Jogger die hondje doodstak krijgt doodsbedreigingen: ‘Hij betreurt de dramatische afloop’

Het neergestoken hondje.Beeld rv

De jogger uit Lokeren die afgelopen weekend werd opgepakt omdat hij een hondje doodstak, heeft via zijn advocate gereageerd. ‘De hond kwam niet kwispelend achter hem aan, maar dreigend’, zegt zijn advocate Annelies Maes in Het Nieuwsblad.

en

“Mijn cliënt nam het mes en wou er de hond mee afweren. Dat is anders gelopen”, zegt de advocate. “Hij betreurt de dramatische afloop die de zaak heeft gekend”, gaat Maes verder. “Dit was absoluut niet de bedoeling en is ook voor hem een erg traumatische ervaring. Hij is geen dierenhater.” De advocate meldt ook dat de hond niet aangelijnd was.

De familie van de jogger verduidelijkte intussen waarom de man met een mes ging lopen. Hij is “een plantenliefhebber en heeft altijd een klein mesje bij voor als hij onderweg zeldzame planten tegenkomt”, luidt het. “Dan snijdt hij daar een paar blaadjes af voor zijn verzameling.”

Het baasje van het dier vindt de reactie van de loper totaal “misplaatst” en “onwaar’. 

De verdachte werd gisteren na verhoor vrijgelaten. De politie patrouilleert voor de woning van de jogger die nu doodsbedreigingen krijgt.