Actie justice4madwa op de trappen van het gerechtshof. ( Picture by Gianni Barbieux / Photo News)
Volledig scherm
Actie justice4madwa op de trappen van het gerechtshof. ( Picture by Gianni Barbieux / Photo News) © Photo News

Proces-Mawda hervat: tolken aangekomen

Het proces over de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) ligt stil. De tolk die eerder al vertaalde in het dossier, kon niet komen. Zijn vervanger verstaat het dialect dat de ouders van Mawda spreken, niet goed genoeg. Intussen zijn er twee nieuwe tolken aangekomen en kan de zitting hernemen.

16 reacties

  • birgit vanderest

    3 jaar geleden
    En wat is het prijskaartje van heel die vertoning. De schuldigen? Ik denk dat 90van de 100 mensen die vraag al hebben beantwoord.
  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Ik trek hier voor niemand partij, maar mijn vraag blijft hoe kan het dat een oude geroeste cammionette na een achtervolging van 60 a 70 km lang niet tot stilstand is te brengen, zonder dat er geschoten moet worden.Hoop wel dat vele reactiegevers nooit een kind moeten verliezen, ik heb zelf mijn enige zoon een tijdje geleden moeten afgeven, zoiets vergeet je niet.
  • Guido De Wolf

    3 jaar geleden
    Wie is hier de oorzaak van dit alles? ALLE mensen die in de camionette zaten, zij waren op de vlucht en wilden niet stoppen voor de politie. Ouders willen er nu zoveel mogelijke rechten en centen uit krijgen. Politie mag tegenwoordig niets meer of ze krijgen een straf aan hun broek.
  • eric meers

    3 jaar geleden
    Altijd hetzelfde , er zijn altijd mensen die komen vertellen dat een agent anders moet reageren en handelen maar als je dan vraagt " wat moeten ze dan wel doen " staan ze met hun mond vol tanden .Het is eenvoudig , doe wat de politie u zegt dan wordt niemand geslagen en vallen er geen doden .
  • Hugo Schelstraete

    3 jaar geleden
    Tine Leut: Alle schuldigen zaten in de camionette die vlucht. In de eerste plaats de ouders die hun kind blootstellen aan de gekende risico's. Als je doet wat je moet doen zal de politie NOOIT schieten. Een groot geluk dat er bij de politie geen doden gevallen zijn, want jij zou zeggen dat het bij de job hoort.