maandag 23 november 2020 - Binnenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Lara, man Steffen en de kids, toen er nog geen donkere wolken waren.  Frankie and Fish

Solidariteit

Meer dan 20.000 euro op één dag via crowdfunding voor Beringse met kanker

BERINGEN

Een crowdfunding die door Beringse mama’s voor blogster Lara Switten (34) op het getouw is gezet, heeft in amper één dag meer dan 20.000 euro opgebracht. Lara is zwanger van haar derde kindje, maar lijdt aan kanker. “Ik zal mijn kinderen niet zien opgroeien”, vertelde ze vorige maand in Het Belang van Limburg.

Eind oktober deelde Lara haar verhaal met haar 34.000 volgers op Instagram. Dat zijn er intussen een kleine 80.000 geworden. “Miserie verkoopt”, zegt ze daarover zelf, niet zonder cynisme. Haar gevoel voor humor heeft ze nog niet verloren, ook al stevent haar leven momenteel niet af op een happy end.

In juli waren de eerste ziekteverschijnselen opgedoken, tijdens de vakantie in Italië. Aanvankelijk werd gedacht aan iets onschuldig als bekkeninstabiliteit, maar bij een prenatale test bleek dat ze verstoorde DNA-cellen had. Daarop volgde het ene slechte nieuws op het andere.

Begin oktober kreeg ze een zwaar verdict van de oncoloog. Ze lijdt aan een agressieve vorm van baarmoederhalskanker. “Ik ben heel rationeel, en ik wil graag in een wonder geloven. Maar volgens de artsen ben ik niet meer te genezen”, zegt ze. “Ik heb nog zes maanden, misschien langer.”

Lara heeft twee dochters Philippa (5) en Romée (2) en verwacht in februari haar derde kindje, een zoontje. Als moeder heeft ze een droom van een gezin en dat maakt de pijn en de angst voor het dreigende verlies er niet minder op. Op haar Instagram-account ‘@Lara.by.Lara’ schrijft en fotografeert ze de ellende van zich af.

Mama’s voor Lara

Via het sociale medium krijgt ze ook veel steun. Enkele vrienden en kennissen zijn gestart met een crowdfundingactie. “Wij zijn mama’s, net als Lara. We kennen en delen haar pijn”, zeggen de organisatoren. “Lara heeft als mantelzorgster gewerkt voor haar moeder die lijdt aan ALS. Haar partner zorgde voor het inkomen, maar is nu voltijds aan de slag als huisvader. En nu beginnen alle ziekenhuisfacturen binnen te komen. Om ervoor te zorgen dat ze toch alvast geen financiële zorgen moet hebben, hebben we Lara gevraagd of ze het goed vond dat we dit deden.”

“Ik was sprakeloos toen ze het me voorstelden. Dat overkomt me niet vaak”, zegt Lara met een dappere, warme lach. Het gaat haar niet zo goed, op dit ogenblik. Gisteren, zondag, bracht ze door in het ziekenhuis “Mijn lichaam vecht tegen de ziekte, maar komt het ene probleem na het andere tegen. Dat is hard, en moeilijk. Dus ik ben maar wat blij met alle steunbetuigingen en de crowdfunding. Het kan me helaas niet genezen, maar ik haal hier wel veel kracht uit”

Zaterdag werd de actie gestart. Zondagavond stond de teller al op 20.500 euro. Bij 25.000 euro wordt de actie afgesloten.

Info:larabylara.com ; gofundme.com/f/lara-by-lara/donations

Lees ook: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20201027_93890118

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws