Direct naar artikelinhoud
Bpost

Bpost gaat pakjes in afhaalpunten dan toch afleveren

Bpost gaat pakjes in afhaalpunten dan toch afleveren
Beeld © Bart Leye

Bpost zal pakjes in afhaalpunten na vijf dagen toch aan huis leveren. Dat meldt het postbedrijf vandaag. Eerder heette het dat een aantal klanten hun pakketten wegens de drukte niet meer thuis zou ontvangen. Wie een levering niet kan ophalen, staat daardoor niet in de kou. Het postbedrijf neemt de maatregel na overleg met minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen).

en

Bpost luidde vorige week de alarmbel. Door de recordvolumes die het bedrijf moet verwerken, lukt het niet meer om alle pakjes aan huis af te leveren. Een deel van de klanten moet de pakjes de komende weken zelf oppikken in een afhaalpunt. Ook zouden handelaars tot eind dit jaar 1 euro extra per pakje moeten betalen. 

Klanten reageerden boos op het nieuws, en Belgische handelaars waren misnoegd omdat de regeling een nieuwe handicap betekende in de strijd tegen buitenlandse e-commerce spelers. Nederlandse bedrijven krijgen hun pakjes via bijvoorbeeld PostNL wél tot aan de stoep van de klant. 

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter vroeg afgelopen weekend dat het postbedrijf een andere oplossing zoekt. Die komt er nu. 

Bpost zal zoals aangekondigd nog altijd een klein deel van de pakjes niet meteen aan huis leveren. Maar pakjes die in dat geval na vijf werkdagen nog niet zijn opgehaald, worden daarna automatisch alsnog aan huis geleverd, zegt een woordvoerster van bpost. “Wie zijn pakje sneller wil hebben, kan het dan zelf gaan ophalen.”