Een ruwharige Jack Russell Terriër blijkt nog net iets pittiger dan de gladharige versie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ruwharige Jack Russell Terriër blijkt nog net iets pittiger dan de gladharige versie. © Shutterstock

Hoe agressief is een Jack Russell Terriër? “Niet voor iedereen geschikt”

Hoe agressief is een Jack Russell Terriër? Die vraag werpt zich op na het dodelijke steekincident met het hondje Dribbel. “Hij doet niets hoor”, riep de eigenares nog. Toch beweert de jogger dat hij zich bedreigd voelde. Kan dat? We vroegen het aan een hondenexpert. 

32 reacties

  • Norbert Bauwens

    3 jaar geleden
    Punt één. Buiten moet de hond aan de leiband. Punt 2 . Baasjes moeten opgeleid worden en slagen in een examen over, wat een hond hebben nu betekend voordat ze er één mogen hebben. Punt drie; De hond moet fatsoenlijk getraind worden door ervaren trainers. Dze punten gelden voor een Chihuahua als voor een Bull Terriër. Ik heb al jaren Fox Terriërs en Jackskes. Nog nooit geen agressie van ondervonden Aan de hondenhaters vraag ik geen giftige worstjes op de hondenweide te gooien.
  • Erna Vande Walle

    3 jaar geleden
    Mijn moeder werd in haar voet gebeten toen ze fietste door een jack russel ze is daardoor gevallen .Los lopende honden mogen  niet op openbare plaatsen  klein of groot het doet er niet toe .
  • Jan De Vos

    3 jaar geleden
    Jack Russell achtervolgen hardlopers, fietsers, auto’s envoetgangers omdat ze de beweging zien en worden instinctief er naaraangetrokken om te jagen. Hij is gefokt om te jagen en in dingen te bijten datprobeert te vluchten. Het kan moeilijk zijn om dit instinct betrouwbaar teonderdrukken.
  • Danny Gijbels

    3 jaar geleden
    'Een hond moet genoeg luisteren, zoniet aan de leiband' lees ik. Het is duidelijk dat er nog werk is met het opvoeden van baasjes. Een hond moet altijd aan de leiband (uitgezonderd losloopweides en dergelijke). Dat is ook gewoon wettelijk verplicht. Zelfs als een hond perfect zou luisteren is dat niet voldoende. Wat hondeneigenaars normaal vinden, en hun hond dus laten doen, wordt niet altijd geapprecieerd. Bijvoorbeeld tegen iemand opspringen, kwijl en dergelijke achter laten.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    3 jaar geleden
    Ik heb twee Jack rusels gehad , geen enkele was agressief maar ze waren goed opgevoed.