photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Rekenhof plaatst vraagtekens bij opbrengst fiscale maatregelen

Het Rekenhof plaatst vraagtekens bij de opbrengst die de regering in haar begroting voor volgend jaar uit een aantal fiscale maatregelen raamt. Dat blijkt uit het verslag van het Rekenhof dat maandag aan het parlement werd overgemaakt. De gevolgen van de coronacrisis maken het in het algemeen lastig de evolutie voor volgend jaar in te schatten.

2 reacties

  • Serge Vanruysseveldt

    3 jaar geleden
    Vlaanderen zal een hystorisch hoge prijs betalen, en in het komende decenia zwaar van haar welvaart moeten inboeten om de schulden van een heel land te betalen. Corona zal de bijkomende reden zijn om een bodemloze staatschuld nog verder te mogen uitdiepen.
  • Bernard Loncke

    3 jaar geleden
    Het is een politieke wetmatigheid dat je onpopulaire maatregelen in het begin van de legislatuur doorvoert. Tegen de volgende verkiezingen zijn de burgers die dan alweer vergeten. Daarom dat er nu zo snel werk wordt gemaakt van nieuwe fiscaliteit. Zoiets is weinig democratisch. Je komt bovendien in een destructieve overheidslogica terecht waar voor elk maatschappelijk probleem een nieuwe belasting de evidente oplossing lijkt.
  1. Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financieren”
    PREMIUM
    Politiek
    65

    Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financie­ren”

    Na het succes van de federale staatsbon - 22 miljard opgehaald - in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een Vlaamse staatsbon. Het zal pas voor de volgende regeerperiode echt concreet worden, maar HLN ontdekte dat er al in alle discretie gesprekken over lopen. “Het effect zal beperkt zijn tot pakweg 500 miljoen euro per jaar of 2,5 miljard euro per regeerperiode”, geeft Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) toe. En het goede nieuws voor u is dat het rendement wellicht hoger zal liggen dan de 3,30% van de federale staatsbon.
  2. PORTRET. Ook Marc Van Hool wilde bedrijf van zijn opa overnemen: zelfs Tom Waes en Marc Coucke vertrouwen hem hun centen toe
    PREMIUM
    24

    PORTRET. Ook Marc Van Hool wilde bedrijf van zijn opa overnemen: zelfs Tom Waes en Marc Coucke vertrouwen hem hun centen toe

    Marc Van Hool wilde graag een deel van de failliete firma Van Hool overnemen. En ja, dat klinkt zoals het is: ook hij is een lid van de compleet versplinterde familie. Deze telg is geen groentje in het vak, want hij wist al eerder noodlijdende bedrijven - zoals Veritas - uit het slop te trekken. Maar Marc is toch vooral de kleinzoon van Bernard, de oprichter van de busbouwer, en zoon van Paul die zich - met nog twee broers - in 1999 liet uitkopen in het familiebedrijf. Hoe zit dat nu precies?