Bpost zal pakjes in afhaalpunten na vijf dagen aan huis leveren

De pakjes waarvan bpost de ontvangers ze zelf laat oppikken in afhaalpunten, zullen na vijf werkdagen alsnog aan huis worden geleverd. Wie niet in staat is om zijn of haar levering op te halen, staat daardoor niet in de kou. Het postbedrijf neemt die maatregel na overleg met minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen).
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Bpost zal dus zoals vorige week aangekondigd nog altijd een klein deel van de pakjes niet meteen aan huis leveren. Maar pakjes die in dat geval na vijf werkdagen nog niet zijn opgehaald, worden automatisch alsnog aan huis geleverd, zegt bpost-woordvoerster Veerle Van Mierlo. «Wie zijn pakje sneller wil hebben, kan het dan zelf gaan ophalen.»

Beperkt percentage

Vrijdag had bpost aangekondigd dat door de recordvolumes wegens de coronacrisis en de eindejaarsaankopen «een zeer beperkt percentage» van de pakjes niet aan huis zou worden bezorgd. Het zou gaan om «maximaal 5%», preciseerde Van Mierlo. De aankondiging van bpost kon meteen op kritiek rekenen van zowel winkeliers als klanten. Ook voogdijminister De Sutter had bpost zaterdag opgeroepen om de maatregel te herbekijken.

Zekerheid

«Ik wil bpost bedanken om zo flexibel te zijn, in te spelen op de bezorgdheid van mensen en snel andere oplossingen uit te werken», reageert De Sutter. «Alle klanten en winkeliers - die door de coronamaatregelen 100% op pakjeslevering rekenen - krijgen nu de zekerheid dat alle bestelde pakjes thuis geleverd zullen worden.»