AFP
Volledig scherm
© AFP

Ondertussen in de strijdstaten: Georgia telt stemmen voor een derde keer, Michigan bevestigt overwinning Biden, Trump in hoger beroep in Pennsylvania

Terwijl zittend Amerikaans president Donald Trump nu toch zijn goedkeuring heeft gegeven aan de overdracht van de macht aan Joe Biden, blijft hij strijden om de uitslag van de verkiezingen in verschillende staten nog aan te vechten. Georgia, waar Biden nipt de verkiezingen won, is gisteren voor de derde keer begonnen met het tellen van de ruim 5 miljoen stemmen. Daarnaast heeft het team van Trump ook een hoger beroep ingesteld tegen de uitkomst van de verkiezingen in Pennsylvania. In de staat Michigan, waar Trumps team eerder al bot ving met een aanklacht voor fraude, is Biden ondertussen officieel tot winnaar uitgeroepen. 

8 reacties

  • Jean-Paul Peelos

    3 jaar geleden
    Niet hertellen, wel herstemmen.
  • Guido Pintens

    3 jaar geleden
    Jens, Biden heeft nu minder stemmen dan het vorige totaal. Ik beweer dat Trump extra stemmen heeft gekregen door die hertelling. Trump heeft dus nog altijd geen gelijk. Hij verliest er gewoon. Punt!
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Welke fraude ?  De rechter (republikein) vroeg bewijzen.  Antwoord, die zijn er niet.  De republikeinen (buiten Tump) bekennen zelf dat er geen fraude is. In België zijn er die zeggen dat er wel fraude is .  Wie weet het beter ?  Hoeveel rechtszaken heeft Trump al gewonnen ?  Kom eerst met bewijzen, echte bewijzen.
  • Diane Bernaerts

    3 jaar geleden
    Jurgen: zelfs Trump heeft ditmaal meer stemmen gehaald dan Obama! Dit was gewoon de hoogste opkomst ooit! 
  • Stef van Dijk

    3 jaar geleden
    @Jens, dat er fouten zijn geconstateerd betekend niet automatisch dat er fraude is gepleegd. Trump heeft het recht al lijkt het mij dat hij geld van zijn kiezers verspilt aan de rechtszaken. Hij gaat nu in ieder geval al mee in de voorbereidingen voor de machtsoverdracht. @Marcel, zou eruit zien als de rechters van het Hoge hof fraude zien waar het niet is, dan kun je het rechtssysteem wel overboord gooien want dan is het een onrecht-systeem